merhabalar.. siteyi yeni keşfettim ve üye olur olmaz orkidem hakkında aklıma takılan birkaç soruyu paylaşmak istedim.. umarım yardımcı olursunuz

yaklaşık 2,5 yıl önce aldım, şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım yalnız 5-6 ay önce üst yapraklardan birisi yarıya kadar kurudu sebebini anlayamadım.. geçen yıl bu zamanlarda çiçek dallarından birinden keiki verdi ve hala duruyor, hem ana bitki hem keiki şu anda çiçekli, aldığımdan beri saksı değiştirmedim, daha geniş bir saksıya yavru bitki ve ana bitkiyi beraber dikerek bir kompozisyon oluşturabilir miyim çiçeklerini döktükten sonra? bunun bir zararı olur mu? açıkçası orkidenin nasıl bakılacağını bilmiyordum birkaç küçük bilgi dışında.. acaba farkına varmadığım bir sorunu var mıdır? bir de gerek saksı değiştirirken, tabi sorun olmayacağını düşünüyorsanız, gerek de suladıkça saksı altındaki deliklerden bayağı bi toprak kaybetti o yüzden toprak takviyesinde bulunurken, koçtaş'tan mr. south orkide toprağı aldım onu kullanmamda sorun olur mu, sizce kaliteli midiri hastalığa sebep olur mu? genel olarak bu konu hakkındaki bütün postaları şöyle bir okumaya çalıştım ama gözümden kaçan bir bilgi olduysa affola, orkidemin fotoğrafını ekledim biraz görüntü kalitesi düşük ama genel form hakkında bilgi veriyor, şimdiden sağolun...