Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oleae09
Uzun zamandır siteye işlerimin yoğunluğu nedeniyle uğrayamamıştım.Mine Hanım yani meslektaşım tahmin etdiğim kadarıyla gerçekten tam bir uzman.Verdiği bilgilein hepsine bir meslektaşı oarak katılıyorum ve tebrik ediyorum.
Ben Aydında çalışıyorum ve budamayla ilgili bir kaç kelime yazmak istiyorum. Zeytin ağacına yapılacak budama yöre yöre değişmektedir çünkü Aydındaki sıcaklık ile Balıkesirdeki sıcaklık ve diğer iklim değerleri oldukça farklı.
Zeytin yüksek sıcaklıktan çok etkilenir ve çiçek silkmekten tutun dallar üzerinde yanık lekelerine kadar oldukça fazla zararlanmalar oluşur. Bu yüzden zeytin ağacının orta kısmını direk güneş ışınları gelmeyecek şekilde açmalıyız.
|
Bu yanık lekeleri potasyum noksanlığından kaynaklanıyor. Bence toprak tahlili yaptır derim. Daha önce benim fidanlarda olmuştu ve ziraat mühendisi getirmiştim, potas noksanlığından kaynaklanıyor dedi.
www.zae.gov.tr budama bu sitede var. yöre yöre budama ayrıldığını sizden duydum bursa, manisa, çanakkale, balıkesir bizim yaptığımız budamadan yapıyor. Bilmeyenlerin kafasında soru işareti bıraktırma.