View Single Post
Eski 27-02-2008, 22:29   #719
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sonja Varol Mesajı Göster
Sevgili Buket Aknar, ben bahcemizdeki hicbir soganli cicegimi diktigim yerden cikarmam. Soganli ciceklerim ciceklerini bitirdikten sonra üst bölümden kurumaya baslamalarini beklerim. Liliumlari topraga dogru bölüm bölüm keserek kisaltirim. Zamanla soganlar kendilerini dibe dogru cekerek korumaya alirlar. Ayni topragin üzerine mevsimlik cicek dikerim. Bahcemizdeki liliumlar cok uzun yillardir var ve heryil daha da cogaliyorlar...
Sadece yumrulu ciceklerimi (Dahlien-Yildiz vb.) don olmadan topraktan cikararak muhafaza altina alirim.
Kıbrıs'ın iklimi kış mevsiminde çok soğuk değil, buna rağmen geçen yıl tüm soğanlı bitkilerimi (Dalia'lar hariç) topraktan çıkarıp muhafaza etmeye çalıştım. Yaz mevsimine gelince oldukça sıcak geçer ve ben yaz mevsiminde bahçemde oldukça çok su kullanırım. Okuduklarımdan veya duyduklarımdan edindiğim bilgilerle soğanlar çürüyüp erimesin diye hiç üşenmeden birçok soğanı topraktan çıkardım ama ne derece başarılı oldum orası mechul. Çünkü daha önce çıkarıp diktiğim soğanlardan sadece dafodil'lerden bir tanesi çiçeklendi gerisini halen bekliyorum.
Yaz soğanlarına gelince onların durumu da malum.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön