View Single Post
Eski 27-02-2008, 22:14   #717
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LUDİSİA_BAHYA Mesajı Göster
Sn. Buket Aktar;

Soğanlı bitkilerin ölmesi öyle çokta kolay değildir hani.
Şimdi;

Eğer soğanlarınızı hala ekmedi iseniz akşamdan bir miktar suyun içine atıp ıslata bilirsiniz.Ertesi günde dikim işlemine geçersiniz.
Şayet eğer ki lilliyumlarınızı ekti iseniz çok abatmamak koşulu ile sulamaya devam.

Koruma hususuna gelince;
Ben genelde bahçe koşullarında soğanlarımı kısmen yüksek yerlere dikmeye çalışıyorum.O zaman sökmeye pek gerek kalmıyor.
Şayet topkak killi, ver eğimli vs... ve soğan sayısı az ise soğanları söküp dış ortamda bektetmek en ideali.
Bu noktata soğanları koyduğunuz torbaya/poşete bir miktar nemli turuba
( ki piyasada torf diye satılır) eklemekte ve poşete de bir kaç delik açmakta yarar var.Tabi iğne ucuyla değil.Tabiyki bu tavsiyem yaz soğanları için.

Soğan kıyasına gelince;
Her soğan bir birinin tıpkısı olacak değil.Tabi en azından şeklen andırmalı ama...
Piyasada sonuçta bir sürü hibrit tür var.
Hımm...
Benimkiler çok daha içini çekmiş durumda diyorsanız...
Olabilir, sonuçta gerekli nemi ortamdan alamamış olabilir.Sonuçta siz gerekenleri yapında gerisini onlar düşünsün.

Saygılar.
sn LUDİSİA_BAHYA, ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, ne yazık ki geçen yıldan kalanları diktim, yarın da yenileri dikmeyi düşünüyorum. Tavsiyenize uyarak fazla abartmadan sulamayı düşünüyorum, bu arada burada bizim mis zambağı dediğimiz, kokusu çok güzel bir lillium çeşidi var ki geçen yıl onlarıda topraktan çıkartmıştım. Az önce onlara da baktığımda muhafaza ettiğim karton kutuda tıpkı soğan gibi kat kat ayrıldıklarını (bir soğandan belki de 15 tane dilim oluşmuş) gördüm. Onları nasıl dikmem gerekiyor?

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön