View Single Post
Eski 26-02-2008, 21:48   #16
vyssera
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Arkadaşlar, bodur ladin ağacımı bu akşam budayıp bonsai saksısına aldım. Asıl amacım balkonda yer açmaktı, balkonum tamamen dolmuş, adım atılamayacak hale gelmişti. Bu yüzden kalınlaşmasını beklemediğim ve gereğinden büyük saksılarda bulunan bazı ağaçlarımı küçük saksılara almak niyeti ile yola çıktım. Bodur ladin zaten yeterince kalın olgun bir ağaç. Yaklaşık 10 yaşında.

Bugüne kadar yaptığım çalışmalarda bana en suni gelen, hep gözüme batan bir ağaçtı. Bir türlü doğal görünmüyordu, öyle hissediyordum. Velhasıl, bunun sebebini araştırdım, gövdelerin konumu ve uzaklıkları, orta gövdeden arkaya tellediğim dalın doğal görünmemesi gibi nedenler gördüm. Önce üçlü gövde tarzı ile devam edip edemeyeceğimi inceledim. Her gövdeden çıkan ilk dalları kestim. Böylece orta gövdeden arkaya çıkan daldan da kurtuldum. Bu hali ilkine göre daha güzel olmuştu. Ama bu ağacın hakkı ikili gövdedir dedim ve sağa çıkan gövdeyi kökünden kazıdım. Şu anda o bölge çok parlıyor olsa da kuruyunca ana gövdenin rengine dönüyor, estetik sorun olmayacak. Tüm dalları yeniden telledim. Ana hatları ile ağacın son hali aşağıda. Saygılar, sevgiler.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg lnd ilk.JPG (62.9 KB, 175 views)
Dosya Türü: jpg ldn1.JPG (55.6 KB, 175 views)
Dosya Türü: jpg ladin.JPG (47.0 KB, 176 views)
vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön