View Single Post
Eski 23-02-2008, 20:46   #1
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Kokulu Bezelye Çiçeği (Lathyrus odoratus)

Çiçek açan, bakımı zor olmayan sarmaşık türlerini çok seviyorum. Bugün yapı markette çiçek tohumlarını karıştırırken rasladım bu çiçeğe. Fotoğrafta çok güzel görünüyordu. Bazı çiçekler fotoğraflarda çok güzel görünüyorlar ancak kendilerini görünce hayal kırıklığı yaşatabiliyorlar. (Örn. geçen sene ektiğim horoz ibiği tohumları ) Gelişimini beraber takip edelim diye başlığı açtım. Ayrıca daha önce yetiştirenler deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Pakette kokulu olduğunu yazıyor ama malum her koku güzel olmayabiliyor Bu güzel kırmızı çiçekler nasıl kokuyor acaba?

Tohumları Mart ayında birbirinden 50 cm. uzak çukurlara üçer üçer ekmem gerekiyormuş. Sonunda bitkiler Haziran ayından itibaren toplanabilir diye yazmış. Burasını pek anlamadım. Bezelye mi veriyor da topluyoruz?
İnternette kısa araştırma yaptım kesme çiçek olarak ta kullanılıyor. Bitkileri toplamak derken belki de bundan bahsediyordur.

Marketteki görevli arkadaş çiçeklerini begonvile benzediğini söyleyince dikkat ettim de gerçekten benziyor. İstanbul'da begonvil yetiştiremeyenler için alternatif olabilir belki. Hele bir de çiçekleri mis kokuluysa...
Name:  m-alain_pois_de_senteur.jpg
Views: 12824
Size:  64.8 KB

Düzenleyen limon : 23-02-2008 saat 20:56 Neden: harf hatası ve fotoğraf ekleme
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön