Sevgili yukka,
Size petunya konusunda deneyimlerimi aktarmak istiyorum.
Bence siz biraz acele etmişsiniz. Gerçi tohum paketlerinde örtü altında fideliklere ocak ayından itibaren ekilmesi öneriliyor. Bence en ideal ekim zamanı daha yeni başlıyor, bu süre mart ayı sonuna kadar sürebilir. Nisan ayı içinde direk bahçeye de atılabilir.
Toprak bakımını yapmadığım halde, bir yıl öncesinde dökülen tohumlar yeniden yeşeriveriyor. Ben de bu fideleri dilediğim yerlere dikiyorum. Tuvalet kağıdının ortasından çıkan kağıt ruloyu ortasından ikiye kesip, ekili olan fideler içine gelecek şekilde koyduğumda bu fidelerin diğerlerine göre daha sağlıklı büyüdüklerini gördüm. Sanırım, karton rulonun oluşturduğu kuytuluktan hoşlanıyorlar. Tabi siz fideleri bahçeye dikmeyecekseniz bu uygulamaya gerek yok.
Bir de şu önerim olacak. Naylon örtü yerine tülbent türü bir örtü kullanın derim. Tülbent nemli olmalı. Sulamayı sisleme olarak yaparsanız daha iyi olur. Suyu ne çok ne az vermelisiniz. Küflenmenin oluşmaması için havalandırmanız çok iyi…
Sonucu merak ediyorum. Petunyalarınız bakalım önümüzdeki on beş gün içinde nasıl bir gelişme gösterecek ?…
Kolay gelsin…
|