View Single Post
Eski 23-02-2008, 16:28   #4
sevil
Ağaç Dostu
 
sevil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2006
Şehir: Fethiye
Mesajlar: 283
Sayın Hassoman

Tamamen aynı metot ama bir de ben anlatayım.

Bütün tavuk, arzu ederseniz içini sebze ile doldurabilirsiniz. Ve tavuğu limon suyu ve baharat çeşitleriyle ovarak tatlandırısanız iyi olur. Ben sarımsakta koyuyorum.
Harcımız kaya tuzu **** iri tuz, yumurta akı ve su ile hamurumsu bir kıvam elde ediliyor.
Tepsiye öncelikle tavuğun kaplayacağı alandan biraz fazlası olmak kaydıyla harçtan bir miktar yayıyoruz. Üzerine tavuğu yerleştirip üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde harç ile sıvıyoruz. Tavuk hava almayacak ve kendi suyuyla 2 saat 200 derecede pişecek.

Çok lezzetli oluyor ve zannedildiği gibi hiçte tuzlu olmuyor
Afiyet olsun.

sevil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön