View Single Post
Eski 10-04-2006, 00:14   #121
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Kırmız Örümcekler ve Mücadelesi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Humeyra
Merhaba Mine, bir soru da benden, Kükürt ev bitkilerinde görülen kırmızı örümceklere karşı nasıl kullanılabilir, uygulama nedir? Veya işe yarar başka bir organik reçete var mı?
Ben kükürtü asmalara, güllere tülbent içine koyup öyle toz halinde serpiyorum ama ev bitkilerinde sulandırmak filan gerekir mi ve ne ölçüde kullanılmalı?
Hümeyra kükürdü ev bitkilerinde de kullanmak tabii ki mümkün.Kırmızı örümcekten başka küllemeye de etki gösteriyor.Özellikle güllerde bir taşla iki kuş vuruyorsun.

Kırmızı örümcek bitkilerin önce alt yapraklarında başlar, üstelik yaprağın da alt yüzüne yerleşir.Bu yüzden etkin bir ilaçlama yapmalısın.Yani kaplama ilaçlamadan bahsediyorum.

Kırmızı örümcek doğada kışı döllenmiş dişi olarak geçirir.Dökülen yaprakların, bitki artıklarının, gevşek üst toprak tabakasının, dal ve gövdedeki çatlak ve yarıkların içinde kışlar.Bu dönemde beslenmez, havalar ısınınca civardaki konukçu bitkilere geçer, beslenip yumurta bırakır.Yumurtayı da genellikle yaprak alt yüzüne bırakır. Bir dişinin 200 civarı yumurta bıraktığı ve 20 nin üzerinde döl verdiği düşünülürse üreme hızı ve yapacağı zarar dehşete düşürüyor değil mi? Bitkide emgi ile verdiği zarardan başka hastalıkları da taşıyıp bulaştırıyor.Özellikle virüs hastalıklarının yayılmasına sebep oluyorlar.

Arap sabununu koruyucu ilaçlamada kullanabilirsin. Haftada 1-2 kez kullanmak gerek.Kırmızı acı biber ekstarı ise düzenli kullanılırsa kaçırıcı etki yapıyor.

Kırmızı örümcek yukarıda söylediğim gibi alt yaprakların altında konuşlandığından toz kükürt uygulaması çok etkin olmayabilir. Sen iyisi mi suda ıslanabilir kükürt kullan.
Örneğin ıslanabilir kükürt olarak Safa Tarım'ın POWER SULPHUR'H 80 WG sini kullanabilirsin. Güllerin için doz 4 gr/ 10 lt su. Hem külleme, hem kırmızı örümcek etkili. Asmada da bağ uyuzuna, bağ küllemesi ve kırmızı örümceğe etkili. ( Asmanın ve gülün külleme etmenleri farklıdır.)Turunçgillerdeki kırmızı örümcekle mücadelede de uygundur.

Piyasada pek çok marka ıslanabilir kükürt var.Her markanın etkili maddesi farklıdır, bu yüzden mutlaka etiketteki kulanma talimatlarında belirtilen uygun dozu kullanmak gerek. Herhangi bir markayı da alabilirsin. Ben yukarıdakini örnek olarak verdim.

Kolay gelsin

Düzenleyen Mine Pakkaner : 29-04-2006 saat 23:17
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön