View Single Post
Eski 19-02-2008, 09:10   #40
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Sn.daylightmn, evin içinde parke, iç kapılar, mutfak vs. henüz yapılmadığından evde oturmuyoruz. Şubat-Nisan aylarında bu işleri toparlamaya çalışıyoruz.

Isı pompasını Aralık ortasından Ocak sonuna kadar sürekli devrede tuttuk. Bu süre içinde hem performansını izledik hem de firma ile birlikte kullanımı kolaylaştırıcı, performansı daha da iyileştirici bazı modifikasyonlar yaptık. Söz gelimi, kalorifer sistemindeki suyu dolaştıran pompa ile klima pompası ayrı idi. Aynı pompayı kullanır hale getirdik. Evin içindeki termostat'ın her şeye kumanda edebileceği düzenlemeler yapıldı vs.
Bu sürede de hava oldukça soğuktu (20 santim kar yağdı, ısı -2 ile +5 derece arasında seyretti). Termostat ayarı ile ev içindeki ısıyı rahatlıkla istediğimiz derecede tutabildiğimizi gördük. 18 derece ile 25 derece arasındaki aralığı çeşitli kademelerde test ettik. 25 derecenin üzerine çıkmaya çalışmadık. Evin içindeki ısının 25 derece olduğu durumda kalorifer sistemine gönderilen suyun en fazla 43 derece olduğunu gördük. Zaten bina ısındıktan sonra izolasyon sebebiyle ısı kaybı oldukça düşük olduğundan verim çok artıyor ve kalorifer sistemine giden/gelen su sıcaklıkları arasındaki fark 3 dereceye iniyor (söz gelimi 35 derece gidiyor, 32 derece geliyor). Bu noktaya gelmesi için 2-3 gün geçmesi gerekiyor.

Ocak sonunda sistemi kapattık. İki aylık test sırasında voltajın çok dalgalandığını gördük. Bu sebeple arıza olmaması için regülatör kullanmaya karar verdik. Bir regülatör geldi ama arızalı çıktı. Bu hafta başka bir tane gelecek. Yakında parke işi başlayacağından binayı tekrar ısıtmamız gerekiyor. Regülatörü konumlandırdıktan sonra sistemi tekrar devreye alacağız, havalar ısınıncaya kadar da devrede tutmayı planlıyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön