View Single Post
Eski 08-04-2006, 15:44   #93
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
bir kitap geliyor

selam dostlar,uzun zamandır siteye bakıp dursam da üye olmamıştım, daha doğrusu olduğumu unutmuşum ve habersizce tekrar üyeliğe başvurduğumda hatırladım. malina ve erguvan muhubbi'yle önceden tanışıklığımız var,onlara bir daha selam edeyim. gelen kitap aslına bakarsanız uzun zamandan beri yolda, bir çıktı pir çıktı, ha bire yoldaş da buluyor, böyle başladı sonu nasıl biter ya da bitmez bilmem. &-6-7 yıl önce yerlerini öğrendiğim ağaçları ziyaretle başladı, (çocukluktan kalan saplantılar da var) fotoğraflarını çektim durdum,derken bir hayli şey birikince dedim kitap niye olmasın. İstanbul'u düşündüm öncelikle, Çelik Gülersoy'un kitabının üzerine konulacak tonlarca ağaç vardı istanbul'da. O sıralarda öğrendim Ünal Hoca'yla tanışınca zaten böyle bir proje varmış,Elektrokent sponsor olmuş, kafamda yeni yeni oluşan bu fikir biraz söndü, sonra nedense yine canlandı,bu kez istanbul değil de marmara! Hayatın dertleri mertleri araya girip çıktıkça beklemeler oldu. 2005 yılı ise, geriye baktığımda hala şaşırdığım bir ağaç izi sürme yılı oldu. Burada özellikle Beverley'e hemen herzaman benimle geldiği için çok thank you :-) Hafta içi öğretmenlik hafta sonu da yalova, Bursa...Fakat ipin ucunu kaçırıca-ya da tutunca- bu projeye kardeşler geldi. Ocak 2005 te lübnan'a gidip sedir projesine başladım ki bu atlas sedirleri için Fas'a,Himalaya sedirleri için oralara,kıbrıs sedirleri için kıbrıs'a ve lübnan sedirlerinin asıl yurdu için toroslara gitmek demekti. İlk olarak yazın çadırları alıp Adana'ya gittik ve toroslara çıktık, yürüyerek,işleyen araba varsa onlarla yoksa otostopla, ormancılarla derken Mersin,Antalya geldi geçti ve tekrar istanbul. Yalnızca sedirler değil inanılmaz Ardıçlar ve aşağılar da da dağ sularıyla beslenen devasa çınarlar gördük, fotoğrafladım. Bitmedi, uslanmaz bir iz sürücü olarak bir rüyamı daha gerçekleştirmek için 2 ay önce kamboçya'ya giderek Angkor tapınaklarının akıl zorlayan ağaçlarını gördüm,"Angkor'un Ağaçları" bir kez daha gidersem iş tamam!, Tayland da bu konuda rüya ülkelerden biri. Ve şimdi Marmara'ya geri dönersek, buradan biraz daha geri giderek istanbul projesinde durmak lazım. Yıllar geçti yapılan bir şey olmadı, ben de karar verdim istanbuldan başlamaya. Kitapta fotoğraflar ve ilgili metinlerin dışında tamamlayıcı bilgilere de yer veriyorum. İyi gidiyor... O güne kadar görmek istediğiniz fotoğraflar için görüşmemiz gerekir, uygun bir zamanda bir arboretum turu da yapabiliriz, malina ya verilmiş eski bir sözüm var bu konu da. Sevgiler...

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön