View Single Post
Eski 18-02-2008, 23:58   #88
Hidro
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Kudret agabey,

Biliyorsununuz benim besinim var, ama burada torf yok getirmekte mumkun gorunmuyor. Biz saksilari hazirladik.Bir turlu fotograflayamadim ama bir kac gune halledecegim. Bizde perlit ve tasyunu var . Biz saksilarimizi perlit dolduruktan sonra ortasina tasyununde cimlendirdigimiz tohumlari yerlestiriyoruz.Yani iyi gozukuyorlar da bu sistem calisir mi sizce?

Merak ettigim bir konuda toplama tankinda biriken besini daha sonra besleme tankina aktaracagiz.Tabii EC-PH i kontrol ederek.Gerekirse de ek yapacagiz. Ama bitki farkli donemlerde farkli maddeleri cektigi kesin. Hangi maddenin azaldigini kimyasal analiz yaptirmadan anlamak imkansiz gibi gozukuyor.Kimyasal analizde nerdeyse mumkun degil. Nasil ekleme yapacagiz tanklara eksik olan elementi. Ya da ne zaman kullanilmis besini tamamen degistirmemiz gerektigini anlayacagiz. EC genel olarak tuzlulugu olcuyor , tek tek hangi elementin eksikligi degil. Bitkiyi izleyerek yapacagiz bunu simdilik.Ancak bunu daha kesin yapacak bir yontem var midir biraz zor olsada?

Ayrica biz biraz hizli davranip 15 tur bitki cimlendirdik. Hepsini denemeyi dusunuyorum. Hepsini baska besin tankindan besleyecegim.Boylece uygun degerlerde besleme yapacagim.

Bir onerim var. Benim EC-PH-Sicaklik tablosunu turlerin domensel isteklerine gore gelistirsek. Bu sene kullanacagimiz degerleri derlesek ve bir tablo hazirlasak. Boylece elimizde bir referans olsa. Ya da kararlastirdigimiz gruplar olsun herkes birbirinden farkli degerler denesin ayni tur bir kontrol bitkisinde.Boylece elimizde kisa surede iyi bir veritabani olusmus olmaz mi?

Kafa karistirmak anlaminda yazmadim bu onerimi.Yapabilecek arkadaslar katilsin bu kontrollu deneye. Tabii , pek muhtemelen bu deney grubundaki arkadaslar ayni turleri bulamayacaktir gibi bir sorun cikabilir bunu nasil asariz bilemiyorum

Arkadaslar ne dersiniz ?

Selamlar

Hidro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön