View Single Post
Eski 18-02-2008, 23:06   #63
Aytaç Eroğlu
Ağaç Dostu
 
Aytaç Eroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 262
Merhaba öncelikle biraz geç kaldım kusura bakmayın güler hanım bana ulaştığında akut ile ilgili bir toplantıya gidiyordum bu sebepten bu saate kaldım. Tekrardan özür dilerim.
Gelelim sorunumuza dostumuz henüz yaşını almamış her ne kadar erken yaşta ergenliğe ulaşsalarda kedilerde çiftleşme arzusuna bağlı olarak etrafı pisletme özelliği yoktur. Ayrıca kediler kedigiller alan belirlemesini idrarla yapar ki benim algıladığım sorun daha büyük.
Şimdi sorunumuzu algılamaya çalışalım. Dostumuz kutusu dışında her yere yapıyor. yapılan işlemlerede inatla karşı çıkıyor değilmi.
Şimdi şöyle başlıyalım önce
kedi için önemli bazı ölçüler yerine getirilmez ise işini başka bir yerde görecektir. Burada en önemli konu kedinin görüş açısıdır. Kedilerin doğal ihtiyaçlarını gidermeleri için 3 şey gereklidir.
1 temizlik
2 mahremiyet
3 kaçış olanakları
yani kutu hep temiz olmalıdır, öyle ulu orta bir yerde olmamalıdır **** kamufle edilmelidir saksılarla mesela,her ne kadar tuvaletini yapması özelsede kutunun bulunduğu yerin görüş açısı geniş olmalıdır gerektiğinde kaçış imkanı sunsun bunun dışında bizim dostumuzun huy ve karekter yapısınıda belirlemek gerek dostumuz temizliğe ne kadar düşkün, kutuyu başka bir kedi daha kullanıyormu (ki evde 2. bir kedi daha var anladığım kadarıyla) kedin mahremiyetine ne kadar düşkün kutunun yeri onun içinmi uygun yoksa senin içinmi uygun bu da çok önemli
Şimdi kedi kutularının söz konusu olduğu yerde şunları hatırlamak önemlidir. kutu genelde kedinin uyku, beslenme ve oyun gibi diğer motivasyonlarla ilişkilendirdiği yerlerden uzağa konmalıdır. Kutu temiz tutulmalı, kediye hem mahremiyet hemde kaçış olanakları sağlıyacak bir yerde bulunmalıdır.
Kediyi işini kutusunda görmediği için tartaklamamalı, burnunu kirli yere sürterek **** kedi ve siz kızmışken kutusuna sokarak cezalandırmamalısınız. Onun yerine kutuyu cazip kılmayanın ne olduğunu anlamaya ve dışarıda kirlettiği yeri neden çekici bulduğunu düşünmeye çalışmalısınız ( ****** tüm bunları kedinin görüş açısından yapın asla sizin açınızdan değil )
Son olarak arzu bana ulaşırsan soru cevap yöntemi ile birşeyler yapmaya çalışalım dostumuz büyüdükçe sorunun önünü almakta zorlaşacaktır.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön