View Single Post
Eski 17-02-2008, 19:00   #18
hatipali74
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sevgili hatipali74, bir arkadaşında dikkatimi çekmesiyle düşünüyorum neredeyse orman arazisi içerisinde arsanız. Bu arsanın yasal olarak size ait midir veya tapulu bir yer midir?
Selahattin bey,
Peyzaj fikirleriniz için teşekkürler.Şu an zaten yeterince dolgu yaptırttım.Ama bahçe toprağı bulamadım.Onun yerine Köy Hizmetlerinin çağıl aldığı yerdeki topraklı kısmı kullandım.Pek verimli bir toprak değil ama ilerde samra ve mil kullanarak zenginleştirmeyi düşünüyorum.Birde seneye fiğ ekip tohumlandığı zaman traktörle sürdürerek topraktaki azot miktarını arttırmak istiyorum. Sizinde bu konuda fikirleriniz varsa yazmanızı rica ediyorum.

Belki sadece şebeke su borusunun çirkin görüntüsünü kapatmak için 1. bölgeye teraslama yaparım.Arazinin tesviyesi bitince kot farkı ortaya çıkacak.

Evet, arazimin nerdeyse 4 tarafı ormanla çevrili. Ben orman kadastro geçtikten sonra köy senediyle aldım.Tapu kadasto geçerken genelde orman kadastroya dikkat ettiği için ve arazimde dut, ceviz,elma ağaçları da olduğu için tapuyu alabildim.Ama benim arazimdeki kadar çam ağacı bulunmayan güney komşumun arazisinin ancak birazına tapu verdiler.

Arazimin bulunduğu yerde orman arazileri ada ada işaretlenmiş ve tam bir garabetlik söz konusu.Doğu sınırımdaki orman arazisinde 2 yıl önce ben yurtdışındayken yangın çıktı ve arazimdeki bir kısım çam ağaçlarım yandı.Bu beni gerçekten çok üzdü.

Çevremdekiler meyva ağaçları yetiştirebilmem için bu çam ağaçlarını kestirmem gerektiğini söylediler; ama ben buna kesinlikle yanaşmadım.Arazime komşu olan bu yanık 500 m2 araziye zeytin fıstık çamı falan dikmeyi düşünüyorum.Sizce orman işletme müdürlüğü bu ağaçlandırmaya ne der? Bilgisi olana var mı?

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön