Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pelikannn
teşekkür ederim praecox. merak ettim bu phalden kestiğim çiçekleri suya koydum ve çiçeklerini dölledim araştrma maksadıyla. çiçekler suda döllendi ikinci resmin yanında biraz görünüyorlar. bunları suda bekletsem bi faydası olurmu yoksa içleri boş tohum kapsülümü verir hiç denemeniz oldumu. birde forumda daha önceden okuduklarımda phal paylaşımlarınız olmuş malümunuz çiçekçilerde çok pahalı uygun fiyatlara çicek gönderebiliyomusunuz veya gönderen birinilerini biliyomusunuz
|
Nasıl döllendirdiniz? bu çok kolay bir olgu değildir orkidelerde.
Döllenmiş çiçek ertesi günü taç yapraklarını hemen kurutur vede çiçeğin sap kısmı başlarda hafif bir şişme gösterir vede zamanla kalınlaşıp kapsül oluşur.
Kaldı ki tohum oluşumu phal.lerde ortalama 8 ay sürer vede siz bu sapı 8 ay suda bekletemezsiniz.
Asymbiotik ekim konularında bilginiz veya deneyiminiz varsa size istediğiniz kadar phal. tohumu yollıyabilirim.
Şunu da belirtmekte fayda var pek de orkidenizin seceresini merak etmeden bakım istiyorsanız yapı marketlerde 15-25 TL arasında satılan bitkiler bedava demektir. Asymbiotik ekimden üretimlerde ev şartlarında astarı yüzünden pahalıya mal olabilir. Ancak bunu da denemek çok değişik bir hobby olabilir.