Selam
Amerikadan getirtmiş olduğum tohum paketleriden birincisini 02.02.2008 günü açtım. Daha önce genel öneriler doğrultusunda tohumları 12 saat kadar oksijenli, suda tuttuktan sonra, ( zımpara kagıdı bulamadığım için bu basamağı atlayarak ) köke zarar vermeyen gömülebilen kağıt saksılara torf içine ektim. Burada elimdeki eski bir yerli tohum ve yanında birkaç kırık tohum parcasında deneme amaçlı amerikan tohumları ile aynı anda ektim. Tam 7 gün sonra yerli tohumlardan hem sağlam ve ( İNANILMAZ AMA GERCEK ) hemde kırık olanların fide verdiğini gördüm. Kırık tohum parçalarının iki veya üçünü aynı yere ektiğim için o saksıda iki fide çıktı. Fakat ithallerde hala hareket olmadıgı için onları tekrar çıkarttım, aynen ektiğim halde idiler, bu sefer bahce dolabında zımpara kagıdını bulabildiğim için tohumları bu sefer zımparalayarak tekrar ektim. Torfu ilk 3 günden sonra 3 gün sulamadım, ama torf hep nemli idi.Kagıt saksılar evdeki kedilere ve köpege karsı plastik bir kutuda ve pencere önünde yerde duruyor.( Evimiz yerden ısıtmalı ama havalar sıcak gittiği için çok uzun sürelerde ısıtmıyoruz) Resimlerden hikayeyi takip edebilirsiniz .
|