View Single Post
Eski 11-02-2008, 09:42   #13
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Emre Bey,

Şimdiki görüntü güzel görünüyor. Fotoğraflarınızdan agacınızın boyunu tam anlayamadım. Ufak gibi görünüyor. Eğer böyleyse, yaşının da daha genç olduğunu düşünerek, daha da büyüyeceğini ve dal sayısını artıracağını varsaymak sanırım yanlış olmaz. Herhangibir budama yapmadan önce nasıl bir ağaç istediğinizi planlayıp, kendiniz için bir çizim oluşturursanız, büyümeyi kontrol altında tutmanız kolaylaşabilir diye düşünüyorum.

Bir de, diğer ağaçlardan farklı olarak, iğne yapraklılarda budanan dalın geri dönüşü pek olmuyor. İstemediğiniz kelliklere neden olmamak için budama öncesi iyi düşünmeniz gerekiyor.

Benim de istemeden sahip olduğum iki çamım var. Daha geldiklerinde böyle kellikleri vardı. Düzeltmeyi beklemek biraz yıpratıcı oluyor. Bakıyorsunuz, bakıyorsunuz sanki hiçbirşey değişmiyormuş gibi geliyor.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön