merhaba Oyaman,
Sizin durumunuzu tam olarak bilemiyorum, yalnız turunçgil meyveleri sıcak ve güneşle lezzetleniyorlar.Kumkat ne kadar sıcak bir iklimde yetişirse meyve kalitesi ve lezzeti o kadar artıyor.Turunçgiller soğuk bölgelerde daha canlı meyve rengine sahip olurken, lezzet değerleri düşüyor, tersine sıcak bölgelerde de o çok canlı rengi yakalayamıyorlar ama reyhası yüksek meyve elde ediliyor.
Bu sene o kadar soğuk ki, şu an Adana'da bile doğru düzgün portakal yemek mümkün değil, tamamını soğuk vurdu ve tatları acıdı.İç piyasaya giden narenciyenin çoğu soğuk vurmuş, acımış meyveler.Erkenci türler soğuk yemeden ihraç edildi.
Sizinki ev içinde sanırım, o yüzden soğuktan diyemeyeceğim ama aklıma gelen tek sebep bu malesef.
Cinsiyle ilgili olduğunu sanmıyorum.Bildiğim kadarıyla zamanla acıyan bir türü yok.
|