![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Japon kuru üzüm ağacı(Hovenia dulcis)
![]() Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum çeşit adı: Japon kuru üzüm ağacı(Hovenia dulcis) Tohum kaç yıldır sizdedir: 7 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon, rakım 350 Size nereden geldi: Fidanını satın almıştım İlk paylaşan : Başka paylaşan bilmiyorum. Tohumun kökeni :Satın aldığım fidanın meyveleri Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Dikkat edilmedi. Kullanılan gübreler :Yok Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2024 - Kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü bir ağaç. Sağlam yapılı. Dik bir şekilde büyüyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kahverengi renkli, şekilsiz meyveleri var. Meyvelerin ucunda küçük, top şeklinde tohum keseleri var. Kurumuş keseler ovalandığına tohumlar dökülüyor. Yetiştirme özellikleri: Tohumlar çimlendirildikten sonra asıl yerlerine dikilir. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ben geçen yıl bir arkadaştan aldığım tohumları mart gibi viyollere ekip yaklaşık 30 cm olduğunda , sonbaharda asıl yerlerine diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Gerek yok. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Humuslu toprakta güzel oluyor. Suyu seviyor. İklim gereksinimleri: Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice kuruyan meyvelerden aldım. |
|
|
|
![]() |
|
|