![]() |
O zaman bu sene türkmenistan kamber biberi dağıtımda olacak mi
|
Alıntı:
Bu biber acı mı? Çünkü acıysa pulbiberlik maraşla aynı görünüyor. https://twoseedsinapod.com/product/p...-pepper-seeds/ |
Alıntı:
|
Alıntı:
Acı değil sn. devrann, bizimki tatlı bir dolmalık biber. Sizin verdiğiniz linkteki ile ilk bakışta çok benzer görünse de o kadar kıvırcık değil. Sadece sık loblu oluşu andırıyor. Bizimkinin lob sayısı aynı gibi ve görüntüsü daha düzgün, tek tip sanki. |
Alıntı:
o halde bende boşuna paylaşmayayım yanlış biber karışmış gibi geldi ya da izalasyon önlemi alınmadı zaman içerisinde bende tohumlukları seçerken biberlerde özellikle izalasyon yapmaya gayret ederim. |
bendeki de acı değil muhtemelen aynı biberi yetişriyoruz şeftali çiçeğiyle baya baya tatlı aroması var hatta şekerli gibi
|
Kamber biberi
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ortalığı karıştırayım, benim kamber biberde böyle oldu :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu arada sayın Bahçeden hem sizin fotoğraflarınızı hem kendi bitkimi inceleyince iki tip biber şekli olduğunu fark ettim, hangisi daha orijinal formudur?
1. form: ucu sivri yuvarlak, lesya biberin tombul-kısa hali gibi 2. form: diğer form ise daha basık, çapı boyundan daha geniş ve hafif-iki-üç loblu gibi. Bu formu daha bi kamber biber gibi geldi bana ama bilemedim. |
Alıntı:
Bana renk hariç sizin Ontara biberi hatırlattı Sn. bahcedenn. Aynı familyadan olabilirler mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu yıl bütün fidelerimi kaybedince bir kaç fide temin ettim.''Osmarsko Kambe Biber'' Fidesi onlardan biri, Sn. behçedenn den aldım
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 729391 Eklenti 729392 Osmarsko Kambe'de ise hafiften bi koniklik var. Rengi de koyu yeşil ve olgunluk rengi ise koyu kırmızı. Eklenti 729390 Eklenti 729393 |
Alıntı:
|
Rosa Bianca patlıcan
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
Patlıcan tohumlarımı iki gün önce ayıklamıştım akşam saatlerinde farketmemiştim ancak tohumların bir kısmı patlıcanın içinde çimlenmiş malum bizde hala havalar çok sıcak.Bu tohumları hepsi çimlenmediği için talep edenlere fazlaca eklemem mi uygun olur? Yoksa artık paylaşıma açtığım için elimde 2019 tohumlar da var onlarımı dağıtmam daha iyi olur . Yoksa listeden sileyim mi? Ne dersiniz |
Merhaba, eğer 2019 tohumlarını kullanmayacaksanız veya ihtiyacınızdan fazlaysa paylaşabilirsiniz bence. Çimlenmeseler de sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta paylaşılan tek patlıcan çeşidi değil. Diğer patlıcanlarda ihtiyacı karşılayacaktır diye düşünüyorum ama 2019 tohumu çok sene geçmiş paylaşmak istemiyorum, siliyorum derseniz de sorun olmayacaktır sanırım.
|
Alıntı:
Ben bu yıl 2017 tohumlarımı ektim. Tohumlarımı buzdolabında saklıyorum.Evde iki tane buzdolabı var birisinin yarısı tohum deposu. |
1 Eklenti(ler)
Baktım biber seneye arananlardan olacak hemen izolasyona aldım, biraz süslü oldular :D ama umarım seneye tohumluk yetişir
|
bende mesai attım o tohum merkezi diye oluşan yere. inşallah gelir tohum umudum yok ama hadı hayırlısı
|
@sernur
Merhaba Paylaştığınız rosa bianca çeşitini ben daha önce yetiştirdim,bu çeşit bostan patlıcan tipindedir içinde çok azda olsa yarı bostan tipinde olan meyveler çıkıyor meyve rengi ise hafif beyazımsı pembe bir renktedir.Paylaştığınız çeşiti araştırdım ancak bulamadım. https://i.hizliresim.com/9ktq8su.jpg Bu |
Sn yavuz10 bu sene yok mu ölme eşeğim ölme :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAHQAAAAAQJA
Bu şekil ve renk değişikliği kanımca aşırı sıcaklıklarla ilgili.2019 yılında ilk yetiştirdiğim rosa bianca da tohuma dönerken bu şekli alıyordu. Ama bu yıl daha büyümeden tohuma döndü. Fotoğraflar ile anladığım bu hatta geçmiş yıllarda da bu dikkatimi çekmişti ama tohumunu aldıklarımın fotosunu çekmemişim onlar böyle topan şeklindeydi foto olmayınca tohumluk olmayanları ekledim. Belki bekleseydi bunlarda aynı olacaktı. Üretim tarihleri ve sıcaklıklarla değişken bir durum.Ben İzmirde 45-50 derecelerde yakıcı güneşte yetiştiriyorum.Tohumu yetiştirince bu tartışmayı yapmak daha doğru gibi. |
Alıntı:
Tabi susuzluk ve sıcaklıktan şeklini alamamışta olabilir.Şimdi aklıma geldi bende yeşil topan patlıcan vardı bu yaz yani öncesinde biliyorum yeşil topan olduğunu bütün yaz yeşil olmayan morumsu meyveler verdi ve daha uzundu.Havalar serinleyince meyveler yeşile dönmeye başladı ve meyvelerde daha yuvarlaklaşmaya başladı.Yarın köye geçince fotoğrafını çekip eklerim umarım.Beğeniyorum |
Alıntı:
|
https://i.hizliresim.com/dxpcy7p.jpg
https://i.hizliresim.com/7vx6p6l.jpg https://i.hizliresim.com/rufy4pi.jpg Üstteki yetiştiricinin orjinal paylaşımı Alttaki iki resim benim yetiştirdiğim yeşil patlıcan,yazın bu kadar yeşil çizgilerde yoktu.Bu yüzden bahsettiğiniz şey olabiliyor.Hava sıcaklığı ve susuzluğa göre renk ve şekil değişimi olabiliyor.Yarın seraya alacağım patlıcanları kışın yukarıdaki gibi yeşil ve yuvarlak patlıcanlar elde etmeyi düşünüyorum.Tohum satın aldığım yere güveniyorum çünkü diğer çeşitler hep aynı çıktı. |
Bu yıl ilk defa tohum paylaşımını kaçırmadan takip edebildim. Paylaşılanlar arasında çok çeşitli ve güzel tohumlar var, seçmek gerçekten zor, bana da kısmet olursa çok mutlu olacağım. Biftek otu ve dev yapraklı hardal otu tohumu paylaşan olmadı henüz sanırım. Paylaşım etkinliğine emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
|
Ben bu yıl talep listesi olusturamiyorum. Evdekilerin rahatsızlıkları nedeniyle hastane ve ev arasında mekik dokuyorum. Benim paylaşıma açtığım tohumlarida fırsat olup gonderebilirmiyim bilmiyorum. Kısmet olursa gelecek seneye hazirlanayim.
|
Alıntı:
|
Biftek otu yeni tohumunu aldım.Taleplerde oluşturuyorum.Dev yapraklı hardal paylaşımı olursa talep edebilirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025