![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
rana58
Tohum paylaşım etkinliğini ancak son günde yakalıyabildim. Bunun nedeni öncelikle benim yeterince iyi bir izlem yapamamam, biraz da zamanlamanın değişimi oldu ancak istediğim gibi olmasa da bazı tohumlarımı son gün de olsa paylaşıma sokmak ve katılımcıı olmak istiyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim. Paylaşıma sokmak istediğim tohumlar; 1.Kapari 2.Ceneviz fesleğeni 3.Beyaz asya turbu 4.İmroz ince kabuklu bal kabağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kapari
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : Bu sene toplandı Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : doğal ortam Dağıtılacak Tohumun Saflığı: . Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : Kullanılan ilaçlar : Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: ekim 2023 Bitki tipi ve gelişim durumu: taş duvarlarda ve arazide yayılıyor dikenli, kışın tamamen kuruyor Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hafif kokulu yapraklar Yetiştirme özellikleri: Her yaz yeniden yeşeren çiçek goncaları ve taze meyveleri genç karpuzları kullanılıyor Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ekilecek bölgeye karpuzları atarsanız karıncaların toprağa taşıdığı söylenmişti forumda Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler; Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: çok dayanıklı bir bitki İklim gereksinimleri: Sanırım sıcak iklimi seviyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: karpuz meyveleri patlayınca topladım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ceneviz fesleğeni
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir :6 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun kökeni : 2015-2016 tohum paylaşım etkinliği Sn. bahcedenn Dağıtılacak Tohumun Saflığı: . Tohumu ilk paylaşan: Sn. bahcedenn Kullanılan gübreler : Bir kez keçi gübresi Kullanılan ilaçlar : Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı, yakında bir adet reyhan ekili Hasat yıl ve ayı: Ekim 2023 Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaz başından itibaren budandıkça sonbaharda da yaprak veriyor Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: . Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bir kısmını saksıdan şaşırttım br kısmını direkt toprağa ektim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler; Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneş ve su. İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum çiçeklerin kuruması tamamlandıktan sonra alındı. 662744d1513449627-20170819_080249ceneviz-feslegeni.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz asya turbu
Beyaz "Asya" turp Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Beyaz "Asya" turp Tohum çeşit adı: Beyaz, uzun turp Tohum kaç yıldır sizdedir: 1yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun geldiği yer: fevzi_48in Büyükanne Dağıtılacak tohumun saflığı: Turp dışı yeşillikler yanına ekildi Kullanılan gübreler: Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2023 yılı yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Ben bir adet yiyebildim. Sanırım geç ektiğim için kartlaştı ve tohuma durdu. Ama fevzi-48 e katılıyorum gevrek ve çok lezzetli http://www.agaclar.net/forum/attachm...6157492-t2.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
İmroz ince kabuklu balkabağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kışlık balkabağı Tohum çeşit adı: yerel bir tür Tohum kaç yıldır sizdedir: bu yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İmroz Tohumun geldiği yer: Komşu Dağıtılacak tohumun saflığı: Bilmiyorum ama genelde adada üretilen kabak çeşidi bu Kullanılan gübreler: Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2023 yılı Bitki tipi ve gelişim durumu: Bilmiyorum, buranın yerlileri genellikle çorba ve börek yapıyor ama ben tatlısını da çok beğendim. Uzun ampul şeklinde yaklaşık 1.5-3 kg geliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|