![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Ekinezya
![]() Bitki türü: çiçek Bitki ömrü:*çok yıllık Tohum Türü:*Aromatik bitki Tohum çeşit adı: Ekinezya ( Echinacea purpurea) Tohum kaç yıldır : Epeydir var hatırlamıyorum Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum Tohumun kökeni*: Ticari tohum Tohumu ilk paylaşan: Zekoş, TCM daha öncesini hatirlamiyorum Kullanılan gübreler* Yanmış hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar*hiç gerek duymadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: gerek yoktu Hasat yıl ve ayı: Kasım ( tohum ekiminin 2. yılında çiçeğini görebilirsiniz) Bitki tipi ve gelişim durumu: 1 metre civarında boylaniyor Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kokulu olduğu söylenmekle beraber hatırda kalacak keskin kokuyu hissetmedim.Bulundugu ortama göre güneş **** gölge de renk tonunda biraz değişim olabiliyor. Aynı zamanda şifalı bir bitki ama ben cicek olarak tercih ediyorum.internetten daha detaylı doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Yetiştirme özellikleri: Kolay..sadece çiçeğini görmek için 1 sene sabretmek lazim..sonraki yıllarda zahmetsizce bol bol toplayıp seyredin ![]() Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Günesli ortamda daha güzel gelişim gösterir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler soğuk katlama istiyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kasım'da cicekler çanak yapraklarını döküp iyice kuruyunca..Tohum kapsülü oldukça sert ve ele battiği için biraz zahmetli. Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Düzenleyen Zekoş : 12-11-2023 saat 17:21 |
|
|
|
![]() |
|
|