![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Muda
Etkinlikte paylaşacağım tohumların listesidir. 1-Afyonkarahisar Çay domatesi kırmızı 2- Afyonkarahisar Çay domatesi pembe 3- Sarı Kantaron (St. John’s Worth), (Hypericum perforatum) Kılıç otu, Mayasıl otu, Binbirdelik otu 4- Margarita papatya Leucanthemum superbum Shasta Margarita 5- Bilya Kekik (Origanum onites) 6- Adaçayı (silvia Ofisianalis) Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine TIKLAMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. İlk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen Muda : 10-11-2023 saat 23:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Afyonkarahisar Çay domatesi kırmızı
Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde yetişen eski domateslerden kırmızı renkli olan. Ancak lezzeti ve büyüklüğü güzel Yerli domateslerde her zaman olduğu gibi ince kabuklu. Birleşik çiçek açması durumunda daha büyük domatesler verebiliyor. • Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Domates • Tohum çeşit adı: Afyonkarahisar Çay domatesi kırmızı • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar • Tohumun kökeni: Afyonkarahisar eski domates tohumları • Tohumun geldiği yer: İlçeye gittiğimde özellikle arayıp bulduğum bir domates • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: yok • Hasat yıl ve ayı: 2023 • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: yok • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay • Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 90-95 gün • Büyüme alışkanlığı: domatesle oturak olarak yetiştirilmişti. Sırığa alınabilirse sanırım daha iyi olur. • Bitki tipi ve gelişim durumu: Geneli güzel gelişmektedir Daha küçük domatesler de var ancak ben en büyüklerinden tohum almasını tercih ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Afyonkarahisar Çay domatesi pembe
Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde yetişen eski domateslerden pembe renkli olan. Ancak lezzeti ve büyüklüğü güzel Yerli domateslerde her zaman olduğu gibi ince kabuklu. Birleşik çiçek açması durumunda daha büyük domatesler verebiliyor. • Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Domates • Tohum çeşit adı: Afyonkarahisar Çay domatesi pembe • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar • Tohumun kökeni: Afyonkarahisar eski domates tohumları • Tohumun geldiği yer: İlçeye gittiğimde özellikle arayıp bulduğum bir domates • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: yok • Hasat yıl ve ayı: 2023 • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: yok • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay • Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 90-95 gün • Büyüme alışkanlığı: domatesle oturak olarak yetiştirilmişti. Sırığa alınabilirse sanırım daha iyi olur. • Bitki tipi ve gelişim durumu: Geneli güzel gelişmektedir Daha küçük domatesler de var ancak ben en büyüklerinden tohum almasını tercih ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Kantaron
[QUOTE=Muda;1619093]Sarı Kantaron (St. John’s Worth), (Hypericum perforatum) Kılıç otu, Mayasıl otu, Binbirdelik otu Eklenti 581430 Eklenti 524498 Eklenti 524499 Eklenti 524500 Eklenti 524501 Bitki türü: şifalı bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Sarı kantaron Tohum çeşit adı: Sarı kantaron Tohum kaç yıldır sizdedir: Doğal olarak yetişiyor. Benim bildiğim üç dört farklı çeşit daha var, Benim bildiğim en çok kullanılan yağı kırmızı renkli olan çeşidi bu Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar, Size nereden geldi: Dağbağda doğal olarak yetişiyor. Tohumun kökeni : Doğal Kullanılan gübreler : Yok Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2023 Bu yıl paylaşmayayım derken arkadaşlardan gelen istek üzerine yeniden paylaşıma koydum. Uzun yıllardır dağıtıyorum. Muhtemelen soğuk katlama yapılması gerekiyor. Bitkinin tohumu çok küçük. Diğer bitkilerle rekabet edemiyor olabilir. Tohumların bir kısmını sonbaharda, bir kısmını da ilkbaharda ekebilirsiniz. Buzdolabında bekleterek ekerseniz çıkma durumu daha iyi olur. Benim ektiğim tohumlardan sonraki yıl daha fazla çıkan olmuştu. Tohumlar ince olduğu için derine dikmemenizi tavsiye ederim. Bir defa çıktıktan sonra çok rahat bir şekilde büyüyor. Çok yıllık bir bitki. Baharda aynı kökten daha kuvvetli bir şekilde çıkıyor. Güneşi ve suyu seviyor. Bu yıl damlama sulamanın geçtiği yerde çıkan bir tanesi benim diğer yerde gölgede olan ve sulanamayan yerdeki bitkilerden çok daha hızlı büyüdü ve onları geçti. Muhtemelen ikinci yılında çiçek verecek. Çiçeğini tam açtıktan sonra yaklaşık onbeş cm civarında bir bıçak veya makas yardımı keserseniz bitki yeniden çiçek verecektir. İyi bakımla yanlara doğru da genişleyecektir. Bitkinin kullanımı ile ilgili bilgileri araştırarak bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Margarita papatya
Margarita papatya Leucanthemum superbum Shasta Margarita Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: İri papatya çiçeği Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir 7 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar Size nereden geldi: Bir komşumdan Tohumun kökeni : Kullanılan gübreler : Kullanılan ilaçlar: Hasat yıl ve ayı: 2023 Bitki tipi ve gelişim durumu: Ülkemizde iri papatya olarak da bilinen ortalama 75 cm civarlarında boylanan çok yıllık bir bitkidir. Kesme çiçek olarak kullanılmaktadır. Köklerini sanırım iki yılda bir ayırmak gerekmekte. Komşumdan aldığımda 30 cm kadar olan bitki sanırım su ve toprak gübre faktörü nedeni ile 75 cm civarı oldular. Belki daha iyi bir yerde daha da büyürler. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mayıs ayları arasında tohum ekimini gerçekleştirebilirsiniz. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Kaliteli torfa ekin. Tohumu torfun yüzeyine yerleştirdikten sonra yavaşça bastırın. Toprağı kesinlikle ıslak değil, nemli tutun. Işıktan ayırmayın, ekim işleminden sonra polietilen torba içerisinde tutmak yararlı olabilir. Çimlenme genellikle 15-20 gün alır. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Tohumdan çimlendirip, çiçeklendirmesi oldukça kolaydır. Bakımı zahmetsizdir. Çiçeklenme dönemimde düzenli sulama ister. Bol güneşli alanlar tercih edilmelidir.Margrit papatya veya Alman papatyası papatyagillerden bir papatya türüdür. Güneşli alanları seven bu bitki çok yıllıktır. Tohum çimlendirmesi bir sitede bu şekilde anlatılmakta. Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. -Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 20-22 derecedir. -Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletin -Çimlendirme saksıda yapılacaksa saksı toprağı % 30’u pomza ya da perlit içeren cocopeat ya da torf olmalıdır. -Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır -Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır -Tohumlar toprağın biraz altına ekilebilir Tohumları küçük olduğu için tohumları serpip üzerine biraz ince toprak gübre karışımı yapmak daha uygun olur. -Çimlenme süresi 14-28 gündür -Çimlendirme toprağı çok sulu olmamalı hafif nemli olmalıdır -Işık gören bir yerde çimlenmedirme yapılmalıdır İklim gereksinimleri: Dona dayanıklı çok yıllık bir bitkidir. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohum kafaları kuruduğu zaman. Eklenti 727540 Eklenti 727541[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bilya Kekik (Origanum onites)
Bilya Kekik (Origanum onites) • Bitki türü: Tıbbi ve aromatik bitki • Bitki ömrü: Çok yıllık • Tohum Türü: Bilye (bilya) Kekik (Origanum onites) • Tohum çeşit adı: Kekik (Origanum onites) • Tohum kaç yıldır sizdedir: 8 yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar • Tohumun kökeni:[ • Tohumun geldiği yer: Fide olarak alındı • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: - • Hasat yıl ve ayı: 2023 • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: yok • Yetistirme zorluğu derecesi: Kolay Bitki ilk yetiştirilirken biraz sıkıntı oluyor. Yetiştikten sonra her yıl büyüyüp daha fazla kök salıyor. Çok yıllık. Soğuklara dayanıklı. Eklenti 727544 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Adaçayı (silvia Ofisianalis)
Adaçayı (silvia Ofisianalis) • Bitki türü: Tıbbi ve aromatik bitki • Bitki ömrü: Çok yıllık • Tohum Türü: Adaçayı (silvia Ofisianalis) • Tohum çeşit adı: Adaçayı (silvia Ofisianalis) • Tohum kaç yıldır sizdedir: 8 yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar • Tohumun kökeni: Zengarden • Tohumun geldiği yer: Tohum olarak alındı • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: - • Hasat yıl ve ayı: 2023 • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: yok • Yetistirme zorluğu derecesi: Kolay Bitki ilk yetiştirilirken biraz sıkıntı oluyor. Yetiştikten sonra her yıl büyüyüp daha fazla kök salıyor. Çok yıllık. Soğuklara dayanıklı. Zengarden'den aldığım tohumlardan çimlenen birkaç tohumdan biri adaçayı tohumları idi. Çiçek renklerinde biraz farklılıklar var. Tohum toplamak sıkıntılı. Tam olgunlaşmasını beklerken dökülmeye başlıyorlar. Bir arkadaşımızın talep etmesi üzerine toplayabildiğim tohumları paylaşıma açtım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|