![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Tatlı siyah biber
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Tatlı siyah biber • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi):Forumdan • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Yakınında nezer bitki yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi , kompost • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: . Bol biber veriyor ve boylanan bir çeşit. Çapa ve düzenli sulama olmazsa olmazı. • Meyvelerin ayırd edici özellikleri: İnce uzun gevrek güzel tatlı bir çeşit. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere mayıs ayında da kalıcı yerlerine dikiyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan ortası (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızardıktan sonra topluyorum ve beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çorbacı biberi
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Çorbacı biberi • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi):Ticari tohum • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Yakınında nezer bitki yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi , kompost • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: . Bol biber veriyor ve boylanan bir çeşit. Çapa ve düzenli sulama olmazsa olmazı. • Meyvelerin ayırd edici özellikleri: İnce uzun gövdesi boğumlu krem renkli gevrek güzel tatlı ve verimli bir çeşit. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere mayıs ayında da kalıcı yerlerine dikiyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan ortası (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızardıktan sonra topluyorum ve beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Turuncu kamber biber
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Turuncu kamber biber • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi):ticari tohum • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Yakınında benzer bitki yok. • Tohumu ilk paylaşan:AlimHakan • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi , kompost • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: . Bol biber veriyor ve bodur bir çeşit. Ç • Meyvelerin ayırd edici özellikleri: Kamber biber e benzer özellikler gösterip olgunlaştığında rengi turuncuya dönüp, şeker oranı artan lezzetli ve etli bir çeşit. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere mayıs ayında da kalıcı yerlerine dikiyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan ortası (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızardıktan sonra topluyorum ve beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. Düzenleyen AlimHakan : 05-11-2023 saat 21:26 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Eskişehir top acı biberi
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Eskişehir top acı biberi • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):2 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi):Tohum takas • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Yakınında benzer bitki yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Solucan gübresi , kompost • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: . Bol küçük top biber veriyor ve bodur bir çeşit. • Meyvelerin ayırd edici özellikleri: Yuvarlak biberler verip olgunlaştığında kırmızı renk alan aşırı acı bir çeşit. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere mayıs ayında da kalıcı yerlerine dikiyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan ortası (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızardıktan sonra topluyorum ve beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Scotch Bonnet Acı Biber
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Scotch Bonnet Acı Biber • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ticari tohum • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yakınında başka biber cinsi yoktu. • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazlı bir cins değil. Bol biber veriyor ve çok fazla boylanmıyor. • Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Mantara benzer kıvrımlı gevrek bir çeşit. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında viyole ekim yapıyorum.Mayısta kalıcı yerlerine alıyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biberler kızardıktan evde beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tatlı balık biber
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: Tatlı balık biber • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ticari tohum • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost,solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yakınında başka biber cinsi yoktu. • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazlı bir cins değil. Bol biber veriyor ve çok fazla boylanmıyor.Salkım salkım verimli bir çeşit. • Meyvelerin ayırdedici özellikleri:Balık biber şeklinde olup kapri biberin küçük hali tıknaz,sert ve etli susuz bir çeşit. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında viyole ekim yapıyorum.Mayısta kalıcı yerlerine alıyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biberler kızardıktan evde beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Murasakı purple biber
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Biber • Tohum çeşit adı: MURASAKI PURPLE • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ticari tohum • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost,solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: • Hasat yıl ve ayı: 2023 sonbahar • Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazlı bir cins değil. Bol biber veriyor ve çok fazla boylanmıyor.Salkım salkım verimli bir çeşit.Şuan hala üstünde biber vermeye devam etmekte. • Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Konik siyah baklalar son derece dekoratiftir ve aldatıcı bir şekilde ateşli bir acı biber gibi görünür ama tatlı bir çeşittir.Koyu mor meyve ve çiçekleriyle görse şölen vermekte. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında viyole ekim yapıyorum.Mayısta kalıcı yerlerine alıyorum. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve ışık seviyor 4. İklim gereksinimleri: 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan biberler kızardıktan evde beklemeye alıyorum. Derisi biraz buruşup pörsüyünce tohumları çıkartıp bir tepside tekrar kuruttuktan sonra paketliyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|