![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Meyvelitepe turuncusu (Meyvelitepe > Atabora > malbman)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Meyvelitepe turuncusu (Meyvelitepe > Atabora > malbman) Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Sn. malbman Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. Meyvelitepe Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer domates çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2023 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Meyvelitepe'den alıntılıyorum "Sırık bir çeşittir. Orta kuvvette gelişir. Diğer çeşitlere göre daha geç meyve vermeye başlar, hava soğuyuncaya kadar devam eder." Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn. Meyvelitepe'den alıntılıyorum "Portakal iriliğinde ve renginde meyveler verir. Meyveler nisbeten dayanıklı, etli ve az çekirdekli, diğer çeşitlere göre şeker oranı daha yüksek, çok lezzetlidir. Taze tüketime daha uygundur." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|