![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2017
|
_violet
2023-2024 tohum paylaşım etkinliğinin herkese hayırlı olmasını bol bereketli bir sezon olmasını diliyorum. Etkinlikte paylaşmayı planladığım tohumlar , 1-Maraş Domatesi 2-Reyhan 3-Lezzetli Tere 4-Haseki Küpesi 5-Süs Balkabağı Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN... Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Maraş domatesi
Bitki türü: Sebze-meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Maraş Domatesi Tohum kaç yıldır sizdedir:1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Size nereden geldi: Elbistanlı arkadaştan İlk paylaşan : Tohumun kökeni : - Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Alındığı haldeki saflığı korundu. Tek bir fide vardı , başka domates yoktu etrafta. (Fotoğraftaki yetiştirilen bitkinin tohumları) Kullanılan gübreler :1 defa solucan gübresi verildi. Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Bitki tipi ve gelişim durumu: Gayet kolay yetişen , fazla bakım gerektirmeyen bir çeşit. İri ve bol etli bir çeşit. Asitlik oranı az . Yeşil halden çok kısa sürede kızarıyor ve fazla bekletmeden tüketilmesi iyi olur gibi , çünkü birkaç günde sertliğini kaybedip yumuşuyor. Not: Çekirdekli kısmı çok az olduğundan fazla tohum alamadım, sadece 10 kişi ile paylaşabileceğim. Düzenleyen _violet : 06-11-2023 saat 20:54 Neden: Tohumları 10 kişi ile paylaşabilirim diye düzeltme yapmak istedim. tüm talepleri karşılamak isterim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Reyhan
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Reyhan Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Hatay-Reyhanlı Tohumun kökeni (size nereden geldi): Reyhanlı 'lı arkadaş memleketinden getirdi. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon yapılmadı. Tohumu ilk paylaşan: etkinlikte sanırım ilk defa ben paylaşıyorum. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübre kullanılmadı Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: izolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohum için sıcağı çok seviyor Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Özellikle ilk bahar ve sonbahar için daha uygun Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bölgeye göre standart ekim seçilmeli Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir özel yöntem yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Reyhanlı'da yıllardır kendi tohumlarından yeniden büyüyor. Özel bir bakım gerektirmiyor. İklim gereksinimleri: serin ve yarı gölge Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: boyuna uzayıp tohum kapsülleri tam kuruduğunda alınmalı Not: Sadece 5 kişi ile paylaşabileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Lezzetli Tere
Ürün fotoğraflarını maalesef bulamadım. Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: TERE Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2021-2022 tohum paylaşım etkinliğinde Musa Gündoğan'dan geldi. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon yapılmadı. Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübre kullanılmadı Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: izolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2022 Bitki tipi ve gelişim durumu: düzgün yapraklı, çabuk gelişen, sıcakta tohuma dönüşüyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: etrafı kırçıllı görünüm, çınar yaprakta denebilir. Lezzetli mayhoş acılığı var. Yetiştirme özellikleri: çok sıcağı sevmiyor hafif serin yerde daha çok lezzetli oluyor Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bölgeye göre standart ekim seçilmeli Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir özel yöntem yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: tınlı toprak daha kolay dikim sağlar ve hasatta o derece kolaydır. İklim gereksinimleri: serin ve yarı gölge Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: boyuna uzayıp tohum kapsülleri tam kuruduğunda alınmalı Not : Sadece 6 kişi ile paylaşabileceğim. Düzenleyen _violet : 06-11-2023 saat 20:53 Neden: Tohumları 6 kişi ile paylaşabilirim diye düzeltme yapmak istedim. tüm talepleri karşılamak isterim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Haseki Küpesi
Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Haseki Küpesi (Karışık renkli) Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Tohumun kökeni : 2020-2021 tohum paylaşım etkinliğinde Pares'ten geldi. Kullanılan gübreler: Kullanmadım Kullanılan ilaçlar : Kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2023 Yaz Yetiştirme özellikleri: Son derece kolay, ilk yıl fide oluyor ikinci yıl çiçekleniyor Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekler kuruduğu zaman Not: Sadece 10 kişi ile paylaşabileceğim. Düzenleyen _violet : 06-11-2023 saat 20:30 Neden: Tohumları 10 kişi ile paylaşabilirim diyedüzeltme yapmak istedim. tüm talepleri karşılamak isterim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Süs Balkabağı
Bitki türü: Mevsimlik Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Süs Balkabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: 6 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Size nereden geldi: 6 yıl önce bir zincir marketten alındı. İlk paylaşan : _violet Tohumun kökeni : Zincir marketlerde şuan da satılan süs kabakların tohumunu alıp kendim ektim. Birebir aynısı oluşmasada minik süs kabakları elde ettim. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Civarda başka balkabağı cinsi yoktu. Kullanılan gübreler : kullanılmadı Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2021 Ağustos ortası. Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü gelişen , kolay çimlenen bir bitki. Bahçeye ekilmesi tavsiye edilir. Saksıda pek verimli olmadı. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Turuncu Yeşil renk karışımlı süs balkabakları. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan sonu direkt viyollere ekildi. Haziran sonu kalıcı yerlerine aktarıldı. 2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( soğuk katlama vb. ) Herhangi bir özel uygulamaya gerek olmadı. 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bütün diğer domatesler gibi. 4. İklim gereksinimleri: Sera dışına 20 C'den itibaren ekiliyor. 5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice olgunlaşıp toplandıktan sonra alınabilir. Not: sadece 3 kişi ile paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|