![]() |
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2017
|
Cin Biberi
Cin Biberi Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 3 yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Acı süs biberi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Manisa/Akhisar Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki etkinlikten Halcur'dan almıştım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Saksılarda yetiştirdim. Önlem almadım. Kullanılan gübreler:Solucan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar:İlaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:- Hasat yıl ve ayı: 2023 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok boylanmıyor, orta verimli, gösterişli bir tür. Cin biberinden biraz uzun yemeklik biberlerden kısa. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sarı biraz yuvarlak Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Baharla birlikte ekilebilir. Çok özel bir toprak beklentisi yok. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) :Suda bekletip önce viyollere ektim.Çok verimli bir tür.Tohum çimlenme oranı çok yüksek.Sn:Halcur'a çok teşekkür ediyorum. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Diğer biberlerle aynı. İklim gereksinimleri:Güneş ve suyu seviyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızardığında tohum alınır. Düzenleyen i.sunaz : 02-11-2023 saat 08:42 Neden: başlık unutuldu |
|
|
|
|
|