![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Kaknus
Paylaşmayı planladığım tohumlar: 1-Ağaç bamyası. 2-Kısa mısır 3-Hanım terliği Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN... Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen kaknus : 07-11-2023 saat 19:08 Neden: Dağıtacam tohumlara ekleme yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kısa Mısır
![]() ![]() Bitki türü: Tahıl Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Mısır Tohum çeşit adı:Kısa ısır Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni:Komşum Tohumun geldiği yer: Komşum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Kullanılan gübreler: Sığır gübresi. Kullanılan ilaçlar: ilaç uygulanmadı. Hasat yıl ve ayı: 2023 Ağustos Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay. Hasat süresi:4 ay Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:Sarı-kırmızı, orta kalınlıkta, taneler orta irilikte. Bitki tipi ve gelişim durumu: Tahıl, gelişimi rahat. Çok istekli değil. Bitki çeşit özellikleri:Yüksek rakımlar için uygun bir çeşit. Yaşadığım yerde, baharın geç geldiği köylerde daha çok yetiştirilir. Bitki kısa boylu, mısırların boyu yaklaşık 15 cm kadar. Bir karışım 20 cm .Mısırn büyüklüğünü ona göre çıkartabilirsiniz. Alçak rakımlarda erken tarihte yenebilir. Ben 350 rakımda temmuz ayında yemeye başlıyorum. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Toprak ısındıktan sonra nisan-mayıs gibi ekilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.):Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Özel bir isteği yok. İklim gereksinimleri:Mısır yetişme şartları. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Koçanlar iyice kuruduğunda tohum alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ağaç Bamyası
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Ağaç bamyası Tohum çeşit adı:Ağaç bamyası Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni:Burdaki tohum paylaşım etkinliği-2018 Tohumun geldiği yer: - Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:ben Yerelbahçem'den aldım. Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Kullanılan gübreler: Sığır gübresi. Kullanılan ilaçlar: İlaç uygulanmadı. Hasat yıl ve ayı: 2023 Mart Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay. Hasat süresi:- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:Yuvarlak, koni şeklindeki meyveler iri bir ceviz büyüklüğüne geldiğinde yenebiliyor. Büyüyünce kartlaşıyor, yenmiyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Sebze. Gelişimi rahat. Çok istekli değil. Bitki çeşit özellikleri:Sarmaşık bir bitki. Çok yıllık.2. yıldan sonra meyve vermeye başlıyor. Yerini severse her yere yayılıyor. Başlangıçta dikim yaparken bunu dikkate almanızda fayda var. Ban çatıdan akan su borusunun dibine dikmiştim, ikinci kata ulaştı. Yetiştirme özellikleri:Özel bir isteği yok.Sarılabileceği bir yer olduğunda büyüdükçe büyüyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart gibi isterseniz saksıya, isterseniz dışarıya dikebilirsiniz. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.):Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Özel bir isteği yok. İklim gereksinimleri:Serin veyağışlı zamanlarda meyvelerdaha iri ve yenebilir durumda oluyor. Sıcakta daha çabuk kartlaşıyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyveler iyice kuruduğunda açılıyor, pamuk şeklinde kanatları olan tohumlar erkenden alınmazsa rüzgarla uçup etrafa dağılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Hanım Terliği (Achocha)
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Hanım terliği(Achocha) Tohum çeşit adı:Hanım terliği Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni:Burdaki tohum paylaşım etkinliği-2019-Zekoş Tohumun geldiği yer: - Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:Ben Zeko'dan aldım. Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Kullanılan gübreler: Sığır gübresi. Kullanılan ilaçlar: İlaç uygulanmadı. Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay. Hasat süresi:- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:Yuvarlak, sivri şeklindeki meyveler var. Meyve büyüklüğü yaklaşık 5-6 cm kadar oluyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Sebze. Gelişimi rahat. Çok istekli değil. Sadece suyu biraz seviyor. Serin ortamlarda daha güzel gelişiyor. Bitki çeşit özellikleri:Sarmaşık bir bitki. Tek yıllık. Meyvelerin içi boş, sert siyah çekirdekleri var. Meyvesi ve yaprakları yenebiliyor. Meyvesini taze biberi kullandığınız yerlerde kullanabilisiniz.Tohumlarını çıkarmak gerekiyor. Yetiştirme özellikleri:Özel bir isteği yok.Sarılabileceği bir yer olduğunda büyüdükçe büyüyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart gibi isterseniz saksıya, isterseniz dışarıya dikebilirsiniz. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.):Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Özel bir isteği yok. İklim gereksinimleri:Serin ve yağışlı zamanlarda meyvelerdaha iri ve yenebilir durumda oluyor. Sıcakta verim düşüyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Tohumlar siyahlaştığında alınabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|