![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Karageban Barbunyası
• Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Barbunya • Tohum çeşit adı: Erzincan / Nordun / Karageban yerli barbunyası • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir / Gönen • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Erzincan’dan bir akrabamdan, yıllardır ekilen tek tür • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Köyde yıllardır ekilen bir çeşitmiş. • Tohumu ilk paylaşan: Ben • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Hiç gübrelemedim. • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı. • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Gerek görülmedi. • Hasat yıl ve ayı: 2022 yaz sonu • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık, klasik gelişim gösteriyor. • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İri taneli, lezzetli. • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Donlar geçince direkt yerine ekim yaptım. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok. 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Ciddi dayanıklı bir cins, kendi kendilerine oldular desem yalan olmaz. Hiç ilgilenemedim! 4. İklim gereksinimleri:- 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda tohumluk ayrılan baklalar kuruduğunda toplanıp taneleri alınır. Düzenleyen obabilgesi : 18-11-2022 saat 16:29 |
|
|
|
|
|