![]() |
|
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Bulgar Domatesi
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Bulgar Domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bolu Tohumun geldiği yer: Sn. TCM Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: hcorak Kullanılan gübreler: Koyun gübresi Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanmadım Bitkiye özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulaması yapılmadı Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Büyüme alışkanlığı: Sırık Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Daha çok taze tüketim için uygun lezzetli bir çeşittir. Oldukça büyük meyveler verebilen (önceki sene rekoru 1.060 gr.) sırık, bol etli, sulu, incecik kabuklu, düzgün hatlara sahip, ağızda eriyen bonfile gibi domates. Yemeklere hangi domatesi ekliyeyim derseniz kesinlikle bu derim. Tohumluk olarak en büyüklerini ayırdım. Hiç bakım yapmadan ve neredeyse su bile vermeden yaklaşık 15 cm çapında domatesi olabilen bir tür. Fakat susuz yetiştiği düşünülmesin Bolu'da bu sene bol yağmur yağdı. Düzenleyen casperia : 28-10-2022 saat 18:25 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|