Konu: Casperia
View Single Post
Eski 28-10-2022, 17:15   #8
casperia
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Momini Salzi

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: Momini Salzi Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bolu
Tohumun kökeni: Bulgaristan
Tohumun geldiği yer: sn. bahçedenn
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı
Kullanılan gübre: Sadece koyun gübresi
Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
Hasat yıl ve ayı: 2022 Eylül
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 80 + gün
Büyüme alışkanlığı: Sırık
Yaprak tipi: Normal
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Kırmızı, yürek şekilli, genelde 300 ile 500 gram aralığında olan ve ideal bakım şartlarında 1 kg a kadar bile çıktığı söylenen meyveleri vardır.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Seyrek yaprak örüntüsüne sahip sırık bir çeşittir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı, yürek şekilli, genelde 300 ile 500 gram aralığında olan ve ideal bakım şartlarında 1 kg a kadar bile çıktığı söylenen meyveleri vardır.

Sn bahcedenn alıntı
"Ben 1 kg a ulaşan meyveler elde edemesem de iri bir çeşit olduğu her halinden belli. İri, yürek şekilli bu kırmızı domatesin içi dışından da daha kırmızıdır ve mükemmel bir lezzete sahiptir. Tereyağ gibidir diyebilirim.
Çeşidin Hikayesi: Bir sevdadır Rumeli! Balkan coğrafyasının muhteşem domates çeşitlerine sahip olduğu bilinir. Momini Salzi de bunlardan biridir ve yürek şekilli bu güzel domates bana Bulgaristan’dan bir arkadaşım sayesinde ulaştı. Çeşidin adı bazı kaynaklarda Rahibe'nin Gözyaşları olarak geçse de daha çok Bakire'nin Gözyaşları olarak geçer.
"

Ben halk arasında dana yüreği dediklerini duydum. ad konusunda herkes bi şey diyebilir tabi

casperia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön