![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2015
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 126
|
Meyan
Bitki türü: çalılık Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Meyan Tohum çeşit adı: Glycyrrhiza echinata Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 6 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir Tohumun kökeni (size nereden geldi): bir arkadaşımdan köklü bitki alarak. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saftır umarım Tohumu ilk paylaşan: Sanırım ben Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): yok Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): bit oluyor, bit ilacı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon uygulamadım Hasat yıl ve ayı: 2022 ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Suyu çok çok seven bir bitki, kök alımı yapabilmeniz için 3-4 yıl boyunca beklemelisiniz. Su kenarına ekimi yapılmalı ya da saksıda dibi hep ıslak olmalı. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: kökü ile meyan şerbeti yapılır enfestir. Yetiştirme özellikleri: bir zahmeti yok ama toprağının sürekli ıslak olması gerekli. güneşi sever ve su olmadan yapamaz. 3-4 yıl sonra yanlara doğru uzayan kökleri toplayın ve 30 cm olacak şekilde parçalayın. sonra bu kök parçalarını döverek liflerinin ayrılmasını sağlayın ve kurutun. Şerbet yapacağınız zaman 30-40 gr kökü 2 litre soğuk suda demleyin ve süzün. 2 gün içinde tüketin. tansiyon yükseltebilir. Şeker dengeleyici özelliği vardır. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: bir gün suda bekletin ardından saksı veya tüplere ekimi yapın, yeterli olgunluğa ulaştığını düşündüğünüzde toprağa yerleştirin. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): çimlenme yüzdesi düşük ve soğuk katlama tavsiye olunur. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: su kesinlikle şart. Toprağı kurumamalı. İklim gereksinimleri: Her yerde yetişir, su kenarı sever. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: tohum sapları kuruyunca ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|