agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2021-2022 Tohum Paylaşım
(https)




Beğeni Düzeni640Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-10-2021, 10:17   #11
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Anladığım kadarı ile Chrysotrichum türünü aynı sezonda değil de, yaş almış bitkiler olarak kullanmak daha ilginç. Bunda da, bitkinin kışa dayanımı önem kazanıyor. İlk videodaki bitki italyanın neresinde bilmiyorum ama biraz güneyde galiba. Zeytinler kadar dayansa burada da birkaç bitki büyütülebilir.

Bu arada, Alis' çok ilginç bir çeşit oldu. Yıllar içinde yaprak yapısı ve rengi de farklılaştı. Yaprak renkleri neredeyse mavimsi, kendine has bir yapısı var. Bu sıra buralar epey soğudu. Buna rağmen tüm yeşil aksamıyla hala dayanıyor ve üstü hala meyve dolu. Başka çeşitlerde hala dalında meyve varsa da pek yaprak kalmadı. Sezonda ilk olgunlaşanlar da yine Alis' olmuştu. Nematodsuz, organik maddesi yüksek toprağı ve ışığı bulduğunda çok iyi performans gösteriyor.
Aslında bir tane küçük boyda yaptığım aşıda bir deneyimim oldu chrysotrichuma halep karası aşıladım şu anda 80 cm boylarda ve üzerinde birçok tomurcuk var.Küçük boyutlarda aşılanan patlıcan muhtemelen aşı yöntemi yarma aşı olduğu için ve anaç tamamen birbirine geçip kaynaştığı için daha verimli olabilir.Bu şekilde aşılanmış bitkiyi yıllarca götürmek mümkün olabilir ve geliştikçe daha verimli olacaktır.Tabi ki devasa kalınlıkta ve çok verimli bir patlıcan veya domates ağacı insana çok ilginç geliyor.

Aliş benimde severek yetiştirip ve beğendiğim bir çeşit her sezon blue ile birlikte mutlaka tohumlarından ekiyorum.Ancak sanki birden fazla özellik gösteren tohumlar var çünkü balkonda saksıda yaptığım denemelerde çok iyi boy atmasına rağmen serada farklı tohumlardan yetiştirip bu bahar diktiğim alişler oturak domates gibi oldular.

Bu yıl etkinlikte bahsettiğiniz özellikteki aliş tohumlarından paylaşırsanız çok sevinirim.Eğer isterseniz fide halinde 10 cm boylarda chrysotrichumlardan gönderebilirim denersiniz.Kışın kar yağan yerlerde malesef üst aksamı don dan dolayı zarar görüyor ancak bitki ölmeyip tekrar hava ısınınca tekrar yanlardan sürüyor.

MeyveliTepe ve nazlı06 beğendi.
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025