![]() |
|
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2021
|
Malabar Ispanağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Ispanak Tohum çeşit adı: Malabar ıspanağı/ yazın ıspanak yemek için Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): agaclar.nette mahon67 den temin ettim Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tek cins olduğu için mesafe bırakılmadı Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi gübresi, sıvı solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2021 Kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sarmaşık gibi sarılıcı bir bitkidir yeşil yaprakları aynı ıspanak tadındadır yemeği salatası omleti yapılır. Çok yıllık bitkidir. Sonbaharda bolca tohum verir, uykuya geçer, ilkbaharda tekrar yeşerir. Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar mart nisan ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok kolay çimlenir, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. Bol su sever. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Tohumlar siyah renge dönüştüğünde tohumlar toplanır, aynı domates tohumu alma gibi suyu sıkılıp 3 gün fermente için bekletilir.(15 gün bekleten de varmış ben 3 gün beklettim) Ardından yıkayıp süzüp kurutuyorsunuz. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Dayanıklı bitkidir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır. Düzenleyen İpekk3545 : 06-12-2021 saat 16:38 Neden: Başlık eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
|
|