![]() |
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
uzun bamya
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ-Malkara Tohumun kökeni :Çanakkale Biga dan arkadaşımın yetiştirdiklerinden aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede bir de sayın hulya10'dan aldığım tombul bamyalar vardı. Kullanılan gübreler gübre kullanmadım Kullanılan ilaçlar :İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: Temmuz-ekim arası ürün aldık, tohumlukları eylülde kopardık. Bitki tipi ve gelişim durumu: Bazıları daha uzun oldu, üzerinden kestiklerimiz yana dal yaptılar. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Oldukça verimli, lezzeti güzel, bizim hep bildiğimiz klasik bamya, kızım bahçede yetişen ürünlerle ilk kez bamya yemeye başlamıştı, iki numara da aynı yolda. Yetiştirme özellikleri: Zahmetsiz bir tür. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbaharda doğrudan toprağa ektim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bol güneş, mümkünse havadarlık ve su istekleri, suyun fazlası pas yapıyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kazara toplamadıklarımız hemen büyüdüğünden onlar tohumluk ayrıldı, yeterince büyüyüp rengi kahverengine dönünce keseler açılmadan topladık. Paylaşım yapılacak kişi sayısı 10 kişi |
|
|
|
|
|