![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2020
|
Fesleğen
![]() Bitki türü: Çiçek • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Fesleğen Tohumu • Tohum çeşit adı: Sürdürülebilir çiçek tohumu • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Zincir marketlerin birinden yerli tohum olarak satıldığı için aldım • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat etmedik • Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan Gübresi ve Koyun Gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Zaten böceklenen bir tür değil, ilaca atmadık. • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Aynı aileden reyhan ekildi yakınına • Hasat yıl ve ayı: Nisandan Kasıma kadar büyümesine devam ediyor. Biz domateslerin yanına ektik, kokusundan dolayı böcekler yanaşmıyor. Ayrıca Domatese aroma verdiğini gözlemledik • Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal sulama ile fazla ilgilenmeden gelişimini sürdürüyor. • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Ağustos Eylül gibi çiçek açar, tohuma kalkmaya çalışır. • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:dış mekan için mart veya nisan ayında tohumlar ekilebilir. 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşi çok sever, normal sulanmayı ister 4. İklim gereksinimleri: Güneşi seviyor ancak Afyonda ekim sonuna kadar dayanıyor 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekleri büyüyüp bazıları kapsül oluşturuyor, kapsül kuruduğunda tohumlar alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2020
|
Sakız Kabak
![]() Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Kabak • Tohum çeşit adı: Sakız Kabak • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bahçe Komşumuzdan aldık. Sürdürülebilir , birkaç yıldır kendiside yetiştiriyor aynı tohumdan • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Başka kabak türü ekilmedi • Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Koyun ve Solucan Gübresi • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Sezon Başı Gülleci Bulamacı, 15 günde bir organik odun külü sirkesi • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka kabak türü ekilmedi • Hasat yıl ve ayı: 2021/Haizrandan başlayıp eylül ekime kadar • Bitki tipi ve gelişim durumu: Hızlı gelişiyor, verimli bir tür • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İçi beyaz, yemeklik, lezzetli ve verimli bir tür • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart Nisan ayında direk toprağa ekilebilir 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Organik Gübre ,normal sulama ,güneşi sever 4. İklim gereksinimleri: Her iklime uygun 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonunda olgun bir ürün bırakılarak dalında sararması beklenir. Kabuk sarardığında ve sertleştiğinde tohumlar ayrılır. NOT: Resim tohum alınan sebzeye aittir. Ayrıca paylaşım 10 kişi ile sınırlıdır. Düzenleyen serkancil : 02-11-2021 saat 19:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|