Bitki türü: Çiçek
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Fesleğen Tohumu
• Tohum çeşit adı: Sürdürülebilir çiçek tohumu
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyon
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Zincir marketlerin birinden yerli tohum olarak satıldığı için aldım
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat etmedik
• Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan Gübresi ve Koyun Gübresi
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Zaten böceklenen bir tür değil, ilaca atmadık.
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Aynı aileden reyhan ekildi yakınına
• Hasat yıl ve ayı: Nisandan Kasıma kadar büyümesine devam ediyor.
Biz domateslerin yanına ektik, kokusundan dolayı böcekler yanaşmıyor. Ayrıca Domatese aroma verdiğini gözlemledik
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal sulama ile fazla ilgilenmeden gelişimini sürdürüyor.
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Ağustos Eylül gibi çiçek açar, tohuma kalkmaya çalışır.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:dış mekan için mart veya nisan ayında tohumlar ekilebilir.
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşi çok sever, normal sulanmayı ister
4. İklim gereksinimleri: Güneşi seviyor ancak Afyonda ekim sonuna kadar dayanıyor
5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekleri büyüyüp bazıları kapsül oluşturuyor, kapsül kuruduğunda tohumlar alınır.