![]() |
|
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Hanım terliği
Bitki resmi: ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Hanım terliği) Tohum çeşit adı: Hanım terliği Tohum kaç yıldır sizdedir :3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :2019 tohum paylaşım etkinliğinde, sayın Zekoş'tan geldi. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çevrede benzer bir bitki yok Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler :Hiç gübre kullanılmadı Kullanılan ilaçlar :İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok Hasat yıl ve ayı:2021 Ağustos, eylül,eki, kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: Sarmaşık şeklinde bir bitki. Yarı gölge ve suyu seviyor. Bu yıl diktiğim yerin yanındaki ıhlamur ağacının tepesine kadar tırmandı. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İki ucu sivri bir boru gibi, yaklaşık 10 cm kadar büyüyen meyveleri var. İlk büyümeye başladığında tohumların içi süngerimsi bir yapıda iken olgunlaştıkça içi biber gibi boşalıyor. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs ayına doğru direk büyüyeceği yere, birkaç tanesi bir arada olacak şekilde diktim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Suyu ve yarı gölgeyi seviyor. Geçen yıl çok güneş alan bir yere dikmiştim, pek verimli olmadı. Bu yıl ıhlamur ağacının altına diktim. Gayet verimli oldu. İklim gereksinimleri: Aşırı sıcakları sevmiyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler sararmaya başladığında. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|