![]() |
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2019
Şehir: İzmir / Bitlis
Mesajlar: 23
|
Yerli Kışlık Kabak
Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Kabak • Tohum çeşit adı: Yerli Kabak • Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 4 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bitlis • Tohumun kökeni (size nereden geldi): Eş/dost • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim • Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Kullanılmadı • Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Başka kabak ekilmedi • Hasat yıl ve ayı: 2021/Ekim ortası • Bitki tipi ve gelişim durumu: Fazlasıyla arsız, sıcaklığa bağlı olarak haftada 1-2 sulama harici bi ihtiyacı olmuyor • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uygun koşullarda saklanıldığında bozulmadan ortalama 3 yıl boyunca tüketilebiliyor. • Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Kuru soğuklar bittikten sonra (karasal iklim için nisan ortaları) direkt toprağa ekiliyor 2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Su harici ihtiyacı yok, neredeyse her toprak türünde gelişiyor 4. İklim gereksinimleri: Karasal iklime dayanıklı bir tür, nisanda ekilip ekim gibi hasat ediliyor. 5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kar yağmadan evvel, sapı kendiliğinden sararıp kuruyunca |
![]() |
![]() ![]() |
|
|