60+yaşında olan ceviz ağacımızın tohumundan filizlendirmek isteyen herkes için 4er tane yollayacağım.
Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Çok yıllık
• Tohum Türü: Ceviz
• Tohum çeşit adı: Yerli Ceviz
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 60+
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bitlis
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): -
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: -
• Tohumu ilk paylaşan: Bu isim altında ilk paylaşan benim
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Kullanılmadı
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: -
• Hasat yıl ve ayı: 2021/Ekim ortası
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaş olarak benden önceki kuşaktan daha büyük

Marketten vs.ceviz alıp yediğimde kağıt yiyormuş hissi veriyorlar

Bu cevizden sonra diğer cevizlere ceviz dersem aybederim. Biraz yağlı, kendine has aroması olan yerli bir ceviz ağacıdır
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hafif yağlı, kendine has aroması, kabukları hafif sert
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Diğer ceviz fideleriyle aynı
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: ekstra hiçbir şey yapılmadı, kendiliğinden gelişiyor
4. İklim gereksinimleri: Karasal iklime (-40derece soğuğa) dayanıklı bir tür
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: meyve verdikten sonra meyvesi kendiliğinden düşünce