![]() |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2017
|
2 Çeri domates
Çeri Domates Bitki türü: Mevsimlik sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Solanum lycopersicum Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun Size nereden geldi: Ticari bir siteden aldım. İlk paylaşan : _violet Tohumun kökeni : ticari siteden F1 çeri domates olarak aldım. Fakat 5 yıldır kendim tohumlarını alarak yeniden ektim. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Civarda başka çeri domates cinsi yoktu. Kullanılan gübreler : kullanılmadı Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos ortası. Bitki tipi ve gelişim durumu: Güçlü gelişen ve çok verimli bir bitkisi var. Çok boylanma ve dal atma eğilimde. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı, orta sertlikte ve iyi bakımı yapıldığında oldukça irileşebilen çeri bir domates cinsi. Lezzet olarak iyi . Çok fazla bir bakım yapmadan bile gayet verimli. Yetiştirme özellikleri: 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan sonu direkt viyollere ekildi. Haziran sonu kalıcı yerlerine aktarıldı. 2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler ( soğuk katlama vb. ) Herhangi bir özel uygulamaya gerek olmadı. 3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bütün diğer domatesler gibi. 4. İklim gereksinimleri: Sera dışına 20 C'den itibaren ekiliyor. 5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice olgunlaşıp tombullaşıp kızardıktan sonra. Düzenleyen _violet : 23-10-2021 saat 16:13 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|