agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2021-2022 Tohum Paylaşım (kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni129Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 42 Gönderen
  • 35 Gönderen Resulgur
  • 28 Gönderen
  • 23 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-10-2021, 13:14   #1
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Şenköy Biber

  • Name:  şenköy biber.jpg
Views: 1067
Size:  64.0 KB
  • Bitki türü: Biber
  • Bitki ömrü: Ço yıllık
  • Tohum çeşit adı: Şenköy Biber
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yılı
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Hatay - Şenköy
  • Size nereden geldi: - Köylülerden
  • Tohumun kökeni : Şenköy
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: • 100 yıldan fazla bir süredir saflığı bozulmamış geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam eden atadan dededen gelen kuraklığa dayanıklı tohumlar
  • Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
  • Tohum Hasat yıl ve ayı: 2021 Ağustos
  • Bitki tipi ve gelişim durumu:
  • Yetiştirme özellikleri: Bu biberlere tarlaya şaşırtma sırasında tankerlerden sadece cansuyu veriliyor başka da bir sulama yapılmaz. Çapalama, yabancı ot temizliği ve toz kükürt uygulaması yetiştirilen bu biberlerden başka biber çeşidi olmadığından doğal orjinal atalık saf tohumdur.
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: ilkbahar ayında ekimi yapılır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (Soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş gören, organik maddesi yüksek topraklı yerlerde iyi gelişim gösterir.
  4. İklim gereksinimleri: İlkbahar yaz aylarında ülkemizin birçok yerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonu Ağustos- Eylül aylarında tam olgunlaşmış karakteristik özelliklerini sergileyen sağlıklı bitkilerden gelen meyveleren tohum alınabilir.
  6. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yüzyıllardır Hatay Şenköy'de yetiştirilen bu biber iri ve çok acı bir çeşittir. Belki inanmayacaksınız ama bu biberler de SUSUZ yetişiyor ! Taze tüketiminin yanında iplere bütün dizilen biberler kurutularak alışık olduğumuz acı pul biber kullanımının yanında haşlanarak biber salçası gibi elle ezilerek yemeklere karıştırılıyor. Şenköy 'ün meşhur yöresel lezzetlerden olan domatesli köftesi de susuz yetiştirilen domates ve biberlerden yapılıyor.

Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır.!


Düzenleyen Resulgur : 11-12-2022 saat 09:21
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025