View Single Post
Eski 07-02-2008, 13:57   #36
Beyaz Kartal
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 42
Sayın eyüp1 ve daylightmn,

Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye çalışacağım.

Ses konusunu sayın meyvelitepe çok güzel şekilde açıklamış. Ses konusunda şimdiye kadar bir şikayet almadık. Hatta ev içerisinde kurduğumuz kazan daireleri bile mevcut. Cihaz devamlı suretle çalışmadığı için rahatsız edici bir ses oluşmuyor, kaldı ki devamlı çalışsa bile ses şiddeti fazla olmadığı için rahatsızlık yaratmıyor.

Gübrenin kaynak olarak kullanılması konusunda daha önce bir incelememiz olmamıştı. Gübrenin içerisindeki ısı düzgün bir şekilde çekilebilirse ****** toprağa göre sıcaklık fark edeceği için sistem daha verimli şekilde çalışır buda direkt olarak faturaya yansır. Burada çözüm getirilmesi gereken konu bu ısının nasıl alınabileceğidir. Eğer toprak altına üzerini ince bir kum tabakası ile örttügümüz boruları koyarsak ve üzerine gübre yığınını koyarsak biraz ısıl kazancımız olabilir ama asıl ısının çoğu yığından yükselerek uzaklaşacaktır. Eğer gübre içerisine doğrudan boru döşersek, yanma işlemini tamamlamış gübreyi değiştirme zamanı geldiği zaman borularla ilgili sıkıntı yaşanabilir. Görüldüğü gibi bu üzerine biraz düşünülmesi ve fikir üretilmesi gereken bir konu. Eğer düzgün bir sistem kurulabilirse ve bu kurulan sistemin kurulum maliyeti kazancından bir kaç kat kadar farklı ise sistem mantıklıdır ve uygulanabilirdir. Bu konu üzerine biraz fikir alış verişinde bulunabilirsek belli bir sonucu ulaşabiliriz diye düşünüyorum.
Üzerine çalıştığımız bir çok uygulamada böyle farklı kaynaklar üzerine çalışıyoruz. Her kaynak değerlendirilmesi mantıklı oldukça faydalıdır.

Hemen size bu konu ile ilgili bir örnek vermek isterim. İngiltere ısı kazancı ve yeni kaynaklar üzerine çalışırken şehirin altında bulunan kanalizasyon sistemlerindeki suyun daimi olarak yaz kış yaklaşık 15C-18C aralığında olduğunu görmüşler. Bundan yararlanma yöntemleri araştırılmış ve bir sistem çözümüyle bunu yararlı hale getirmişler. Şu an bir çok bölgede pilot uygulamalar ile bu kurulu sistem denenmektedir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Beyaz Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön