agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2020-2021 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/)
-   -   2020-2021 Etkinlik Genel Yazışmaları (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/44305.htm)

meeteine 14-12-2020 19:54

Sayın Meyvelitepe, poşetleri kutu numarasına göre sıraladım ama kargoda hepsinin birbirine karışmaması için bir öneriniz var mı? Örneğin her kutuyu ayrı zarfa koysam olur mu?

AkisSoftware 14-12-2020 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meeteine (Mesaj 1600631)
Sayın Meyvelitepe, poşetleri kutu numarasına göre sıraladım ama kargoda hepsinin birbirine karışmaması için bir öneriniz var mı? Örneğin her kutuyu ayrı zarfa koysam olur mu?

Ben de hazırladım yarın kargoya veririm inşallah. Ben bantlayarak kutu numarası karışmaması için bir poşete koydum onu da üstten bantladım.

Daha fazla tohum paylaşacaktım. İşe güce dalınca tarihi geçirmişiz. İnşallah seneye daha fazla paylaşırız ömrümüz yeterse..

Edit: Kargo kotası dolmuş. Yarına kaldı...
Gönderildi.

MeyveliTepe 14-12-2020 20:15

Alıntı:

Kargoya vermeden önce paketlemiyor musunuz, niye karışsın?

bilenyum 14-12-2020 21:28

Yarın hazırlayıp, zaman yaratabilirsem kargolayacağım.

YeşimM 15-12-2020 00:00

Sayın MeyveliTepe, bana etiketler gelmedi. Eksik e-postalar listesinde adım yoktu ama size özelden tekrar gönderdim. LojistikMerkezi'ne de yollamam gerekir mi?

meeteine 15-12-2020 10:14

Kargoya verenler için ayrı başlık açılacak mı, buradan mı bildirelim?
Ben bugün kargoyu gönderdim.

cemilsisik 15-12-2020 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1600623)
Etiketler geldi, heyecanla çıktıları aldım, en yakın zamanda paketleme aşamasına geçmek istiyorum.

Ben bile heyecanlandım çıktıları aldığınızı okuyunca :)), teşekkürler tüm ilgililere

Kenger 15-12-2020 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meeteine (Mesaj 1600649)
Kargoya verenler için ayrı başlık açılacak mı, buradan mı bildirelim?
Ben bugün kargoyu gönderdim.

Buraya yazabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/44524.htm

ozo 15-12-2020 10:31

Merhaba, bana kargo listesi gelmedi maalesef :(
Özlem Özdemir(ozo)

i.sunaz 15-12-2020 10:46

poşetleri bugün hazırlarım diye düşünüyorum.Tohum paylaşımında belki ilk 3 e girebilirim diyordum bu yıl da olmadı.Seneye daha sıkı hazırlanıcam artık.

malina 15-12-2020 12:18

Tohum gönderenler için bilgi:

Alıntı:

Tercih ettiğimiz kargo firması: Yurtiçi kargo

Yurtiçi kargo burada hem çok uygun bir yerde, hem de iyi hizmet veriyor.
PTT ise, teslim süreleri, ulaşılabilirlik, hizmet kalitesi açısından son tercihimiz...

İzmir Lojistik Ekibi

halcur 15-12-2020 15:00

Paket ve kargo işlemleri

1 Eklenti(ler)
Değerli forumdaşlar, paketleme işlemini önceden zaten bitirmiştim. Geriye etiketleri eklemek kaldı ve kargo.

Etiketler için şöyle bir şey düşündüm/yaptım. Çift taraflı yapıştırıcıyla poşetlerin dışına yapıştıracağım. Böylece kırışma, tohumun arkasında kalma gibi sorunlar olmayacak.
Bakınız:

Eklenti 715183

Kargoya gelince o biraz sıkıntılı. 3 gündür korona ile mücadele halindeyim. Kargoya götürecek birini bulursam sıkıntı yok.
Haa, bu arada göndermeden önce seyreltilmiş hypo ile fısfıslayıp öyle göndereceğim. Yine de sorun olur derseniz karantinam gelecek hafta cuma bitiyor. Haftaya cuma-cumartesi de gönderebilirim.

halcur 15-12-2020 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1600661)
Değerli forumdaşlar, paketleme işlemini önceden zaten bitirmiştim. Geriye etiketleri eklemek kaldı ve kargo.

Etiketler için şöyle bir şey düşündüm/yaptım. Çift taraflı yapıştırıcıyla poşetlerin dışına yapıştıracağım. Böylece kırışma, tohumun arkasında kalma gibi sorunlar olmayacak.
Bakınız:

Eklenti 715183

Kargoya gelince o biraz sıkıntılı. 3 gündür korona ile mücadele halindeyim. Kargoya götürecek birini bulursam sıkıntı yok.
Haa, bu arada göndermeden önce seyreltilmiş hypo ile fısfıslayıp öyle göndereceğim. Yine de sorun olur derseniz karantinam gelecek hafta cuma bitiyor. Haftaya cuma-cumartesi de gönderebilirim.

Şimdi fark ettim, bu hafta gönderilmesi şart değilmiş. Aralığın 3. haftasından itibaren gönderilmesi gerekiyormuş. O zamana benim karantinam biter, biraz daha bekler ondan sonra gönderirim.

Güler 15-12-2020 15:58

Alıntı:

Gerçi sorunuz MeyveliTepe'ye ama barkod okutmalarını ben yaptığım için açıklama getirmek istedim; biz gelen kutuyu açıp, parti parti tohum poşetlerini masa üzerine sererek barkod okutmalarını yapıyor sonra poşet üzerinde yazan kutu numaralarına göre koyuyorduk. Yani ayrı ayrı zarflara gerek yok gibi.

Güler 15-12-2020 16:14

Anlıyorum; hepiniz nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyorsunuzdur. Sizlere önerim mümkün olduğunca işi basitleştirin.

1- Tohumlarınızı çok ufak paketlere sıkış sıkış doldurmayın ve ağzının iyice kilitlendiğine emin olun. İyi kilitlenmeyen poşetlerden dökülen tohumlara çok rastlıyoruz.

2- Barkodlarının rahatça okunabilmesi için itina edin, poşet içine sığmadı diye ikiye katlayıp da poşet içine koymayın

3- Paylaşımlarınızı sağlıklı tohumlarla yapın, böceklenme çok oluyor.

4- Aynı şahısa gidecek tohum poşetlerini ipe dizmeyin, tek tek sökmek zor oluyor.

5- Bazı barkod numaraları silik oluyor okutmakta zorlandığımızdan elle harf harf giriyoruz, vakit kaybı oluyor.
(Etiket çıkışı alırken, bir tane deneme çıkışı alın, yazıların net göründüğünden emin olun. Görünmüyorsa toneri bitmemiş başka bir çıkış veren yer bulun :)

(şimdilik aklıma gelenler bunlar)

malina 15-12-2020 16:16

Özetle,

boşuna poşetleri sıraya koymayın
biz nasıl olsa dağıtıyorduk,
İzmir ekibi de dağıtacak :)

MeyveliTepe 15-12-2020 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1600669)
Özetle,

Kalabalık poşet gönderenlerin kutu numarasına göre sıralanması faydalı olur. 24 kutu arasındaki dolaşımı azaltır.

meeteine 15-12-2020 18:02

Sayın Halcur, bence beklemeyin, gönderin.
Açıklamalara göre bulaşma yolu solunummuş. Elbise ya da eşyaların üzerinde 15 dakikadan fazla kalamıyormuş.
Geçmiş olsun.
Yine de son sözü, kargoyu alacak olanların söylemesi daha doğru.

Sevgi Durul 15-12-2020 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1600674)
Kalabalık poşet gönderenlerin kutu numarasına göre sıralanması faydalı olur. 24 kutu arasındaki dolaşımı azaltır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1600669)
Özetle,

Kafam karıştı şimdi. :)

Önceki yıllarda aynı kişiye gidecek olan tohumları, ayrıca büyük poşette birleştirip gönderiyorduk, sıralamanın dışında. Şimdi nasıl olacak?

Değerli yöneticilerimiz, tam olarak açıklarsanız sevinirim. :)

mutlu_inan 15-12-2020 19:08

Herkese iyi akşamlar. Tohumları hazırladım zarfa adres bilgilerini yazdım...
Dikkatimi çeken toplam beğeni 8 bana gelen barkot sayısı 5
Tekrardan barkotlar güncellenecek mi? Birkaç gündaha beklemelimiyim.. mesela bir kişinin mesajını gördüm adres bilgilerini 2. Ye göndermiş meyveli tepe de beğenmiş yani mesajı görmüş ama bana gelen barkotlarda kendisi yok..

Zekoş 15-12-2020 19:42

Bu arada bende bir konuya örnek vererek acıklık getireyim.Benden tohum talep sayısı 143..çıkan etiket sayısı 91..yani 52 adet gecersiz talep olmuş.Ya olmasi gerekenden fazla talepte bulunmuş ya da kurallar gereği talep hakkı yokken talepte bulunmus.
Arkadaslar bunları göz önünde bulundurarak bana niye tohum gondermedi diye düşünmeyin lütfen...
Yakın zamanda da gecerli taleplerin listesi paylaşılır sanıyorum.

MeyveliTepe 15-12-2020 20:40

Arkadaşlar, etiketler doğrudur. Başka gelecek bir şey yok.

MeyveliTepe 15-12-2020 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul (Mesaj 1600684)

Önceki yıllarda aynı kişiye gidecek olan tohumları, ayrıca büyük poşette birleştirip gönderiyorduk, sıralamanın dışında. Şimdi nasıl olacak?

Bu uygulama iki senedir kalktı. Bireysel poşetleri etiketlerde sağ alt köşede büyük rakamla yazılmış 1 ila 24 arasında değişen kutu numarasına göre sıralayın ve öylece paketleyin. Aynı kutu numarasından birden fazla etiket varsa, kendi aralarındaki sıra önemli değil.

halcur 15-12-2020 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1600689)
Bu arada bende bir konuya örnek vererek acıklık getireyim.Benden tohum talep sayısı 143..çıkan etiket sayısı 91..yani 52 adet gecersiz talep olmuş.Ya olmasi gerekenden fazla talepte bulunmuş ya da kurallar gereği talep hakkı yokken talepte bulunmus.
Arkadaslar bunları göz önünde bulundurarak bana niye tohum gondermedi diye düşünmeyin lütfen...
Yakın zamanda da gecerli taleplerin listesi paylaşılır sanıyorum.

Bende de aynı durum var. Talep 262 kişi geçerli talep 192.

Daha önce ben bu durumun yaşanacağını tahmin ettiğim için inceleme yapmıştım. Bu durumun sebebi kurallara uymamak. Şöyle ki:
1-Eylülden sonra üye olanların talepte bulunması
2-Daha önceden üye olup da 10 mesaj kotasını doldurmayanlar ya da önemsiz/doldurma mesajlar yazanlar.
3-Paylaşımcı olmadığı halde iki yıl üst üste tohum talebinde bulunanlar.
4-Tabi bir de Sayın Zekoş'un dediği gibi hak ettiği talep miktarını aşanlar var.
Bunların hepsinin sebebi de bence okumamak. Kuralları okumuyoruz.

Benim tespitlerim bunlardı. Belki daha farklı sebepler de vardır.

Sayın Sevgi Durul,
Tohum paket sayısı az olanlarda sorun olmaz belki ama çok paket gönderenlerin her bir kutu numarasına ait olan paketleri tek bir büyük poşette birleştirip göndermesi daha iyi olur. Dağıtırken çok kolaylık olur.

346.mesaj/MeyveliTepe
Alıntı:

Sayın meeiteine,
Şu an etiketleme işini bitirmeye karar verdim ama etiketleme bittikten sonra göndermeyeceğim. Evde bir süre karantinaya alacağım onları. Sonra göndereceğim. Bence tedbirli olmak lazım. Üç gündür covid pozitif olarak evde karantinadayım ve kimden/neyden bulaştığı konusunda hiçbir fikrim yok. Ne kadar düşünürsen düşüneyim bir sebep bulamıyorum. İnsanlarla muhatap değilim, gezip tozmam, maskemi çıkarmam, sıklıkla elimi yıkarım, kimseyle tokalaşmam, kimseye yaklaşamam(anne-babama dahi) Peki bu mendebur nerden/kimden/neyden bulaştı. Bilmiyorum. Bu nedenle en küçük boşluk bırakmamalıyız. Sonuçta hayatlar söz konusu. Yine de bilgilendirme için teşekkürler.

Güler 15-12-2020 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul (Mesaj 1600684)

Sevgili S.Durul, kafan hiç karışmasın sen yine aynı şekilde yap.

Örneğin: sen, Zafer'e gönderdiğin değişik tohum poşetlerini hazırladıktan sonra hepsini daha büyük bir poşete koyuyordun.
Biz senden gelen poşeti açıp her mini poşetin barkodlarını ayrı ayrı işledikten sonra kutu numarasına dağıtıyorduk. İçine koyduğun daha büyük poşet bizim elimizde kalıyordu.

İster yine aynı şekilde yap, istersen büyük poşete koyma, nasılsa açılıyor. Sen fazladan bir poşet daha kullanmış oluyorsun.

(Mesajımın devamını malina ile konuştuktan sonra sildim, malina bu kısmı İzmir Grubunda yaz dedi)

obabilgesi 15-12-2020 20:53

Buradan “katılım hakkı kazanmadan talepte bulunanları, hakkından fazla talepte bulunarak talepleri geçersiz olanları” şiddetle kınıyorum! Sizin sorumsuzluğunuz yüzünden kaç tane tohum hakkımız yandı!!!
Bende mağdur oldum, benden de kaç tane geçersiz talep olmuş! Haliyle benim de talep ettiğim tohumlarda eksilme olacak. Keşke talep ettiğim tohumlardan benim eleme şansım olsaydı, öncelik vermek istediğim türler vardı.
Çok üzüldüm...

MeyveliTepe 15-12-2020 21:13

Merak edenler için Lojistik Merkezinde yürüyen tasnif sürecini kısaca özetliyeyim.

Öncelikle sürecin planlamasından başlamak gerek.

Geçerli talepleri tesbit ettikten sonra, öncelikle her bir talep kaydına bir seri numarası verilir. Bu seri numarası etiketlerde hem barkod hem de hemen altında görünen numaradır. Her bir seri numarasının talep kayıtlarında bir karşılığı var. (örn: 5 yıl öncesine ait bir seri numarasının hangi paylaşımcının paylaştığı hangi tohumun kimin talebi olduğunu, bunun karşılanıp karşılanmamış olduğunu söyleyebilirim)

Tasnif sürecinin hatasız ve yönetilebilir şekilde yürüyebilmesi için, toplam geçerli talep sayısı, talepte bulunan farklı kişi sayısına göre, açılan paylaşımcı paketlerinin önceden hazırlanmış, numarası belli, içine hangi poşetlerin konacağı önceden planlanmış kutulara dağıtılması sağlanır. Bunu yapmadan önce de paketteki her bir poşetin barkod numarası okuyucu ile okutulup, paylaşımcının hangi etiketi fiilen gönderdiği de tesbit edilir.

Kutu planlamasında, her bir kutuya ortalama 4-5 talep edene ait poşetlerin konması gözetilir. Planlama yapılırken, kullanıcı adı aynı harf ile başlayan iki talepçinin poşetlerine mutlaka farklı kutu numaraları verilir. Her bir kutuda ortalama 200-300 arası poşet konması da planlama yapılırken gözetilir.

Buradaki amaç, tasnif işini yönetilebilir durumda tutmak ve hata olasılığını azaltmaktır.

örneğin, halcur ve hcorak, binlerce poşetin ayrıştırılması sırasında kolayca karıştırılabilecek kullanıcı isimleridir. Bu iki kullanıcıya ait etiketlerin mutlaka farklı kutulara yönlendirilmesi gerekir.

Paylaşımcılardan gelen tüm paketler birer birer açılıp, içindeki tüm poşetler kayda alındıktan sonra kutu numaralarına göre kutulara dağıtıldığında, tüm tohum poşetleri (bu etkinlik için) 24 adet kutuya dağıtılmış, her bir kutuda sadece 4-5 talep edene ait poşetler dağıtılmış olunur.

Sonraki aşamada, her bir kutu teker teker, önceden hazırlanmış (adresleri yapıştırılmış) zarflara dağıtılır. Bu noktada, ele alınan bir kutuda sadece 4-5 kişiye ait poşetlerin olduğunu ve dolayısıyla sadece 4-5 adet zarfa dağıtılacağını belirtmek gerekir.

Bir kutu bittiğinde o kutuda poşetleri bulunan 4-5 talep edene ait poşetlerin zarflarına konması da bitmiş olur. Zarflar, ağızları yapıştırılmaksızın o kutunun içine konur ve bir sonraki kutuya geçilir.

Tohumların önce kutulara dağıtılması, sonradan da kutulardan zarflara dağıtılması sürecin kalbini oluşturuyor.

Bu yüzden kutu sayısı, hangi kutuya kimlere ait poşetlerin konacağı, her bir kutudaki talep eden sayısı ve o kutudaki beklenen poşet sayısı çok önem kazanıyor. Bu işin problemsiz yürümesi için pek çok liste, kontrol listesi vb. önceden hazırlanarak lojistik merkezine gönderiliyor.

Tüm kutular bu şekilde bittikten sonra (ki bu yıl için 24 adet kutu ve 124 adet zarf, 4000'den fazla poşet var), kutularda ağızları açık olarak bekleyen, üzerlerine adres etiketleri önceden yapıştırılmış zarflarda bir dizi son kontrol yapılır. Okutulan barkod kayıtları da veritabanında talep kayıtlarıyla eşlenir. Herhangi bir problem görülmez ise zarflar kapatılır ve kargoya verilir.

Güler 15-12-2020 21:42

MeyveliTepe bu mesajı ile Lojistik Merkezinde takip edilecek kısmı da izah ettiğine göre benim, yaptıklarımızı tekrar etmemin gereği yok.
Teşekkür ederim MeyveliTepe.:)

MeyveliTepe 15-12-2020 21:59

Tabii bu, her şeyin problemsiz yürümesi durumda olan akış.

Bu akışı zorlaştıran şeyler yok değil. Çoğunluğu poşetlerin ve etiketlerin beklendiği gibi gelmemesinden kaynaklanan şeyler. Güler hanım, Zafer bey, malina, senelerce bu problemleri yaşadı. Poşetleri hazırlarken geçen yıl ve önceki yıllar yaşadıklarından dolayı belirttiklerine dikkat edilmeli.

Geçen seneki düzensizlikler. Bu yıl bunlara dikkat edelim lütfen.

salihcan 15-12-2020 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1600441)
Tohum talep edip kargo adresi göndermemiş olan talep sahiplerinin listesi aşağıdadır. Eksik adreslerin 24 saat içinde tamamlanması gerekiyor.

Altay_41
Asoo
badem
bahtiyar02
Betgam40
cetine
dagsa reklam
dongyul
enbal
fth0507
ggne
Hediyeunlu
İhsanÇelik
kerkenez
ketenhelva
Melih Bakırlıoğlu
Muda
Murat Uysal
Murat_agaclar
OSMAN45
ozo
rana58
salihcan
senkasap
serpil D
Sezerakk
thunderon
uzunkum
Vizeli39
Yelgam4
YeşimM

Ben bu uyarıyı geç gördüm ve uyarıdan sonra adres bilgilerimi ilettim (14.12.2020) . Bu durumda benim taleplerim iptal edilmiş mi oluyor? :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025