![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Izmir barbunya
Bitki türü: İzmir Barbunya Bitki ömrü: Bir yıllık bitki Tohum çeşit adı: Fasulye Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Düzce Tohumun kökeni: İzmirli üreticiden Tohumun geldiği yer: Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn:Musa Gündoğan Dağıtılacak tohumun saflığı: Diğer fasulyelerle birlikte aynı bahçede yetiştirdim.. Kullanılan gübreler: Kullanılmadı. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: Hasat ekimi yaptıktan sonra 40-50 gün içinde tazesi hasata geliyor ama ben tohum bıraktığım için hasat etmedim. Yetiştirme zorluğu derecesi: Yok Hasat süresi: Oldukça verimli. hasat sonrasına bırakırsanız çok iri ve çok taneli barbunya oluyor. kılçıksız. Büyüme alışkanlığı: Bol güneş sever ancak bolca da su istiyor. gübre verirseniz çok daha şımarır diye düşünüyorum Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: şimdiye kadar yediğim en lezzetli meyveleri var. iri taneli ve her bir meyvede genelde 6-8 sıralı oluyor. 1 tanesinin büyüklüğü hemen hemen 1 lira kadar (Bilgiler sayın Musa Gündoğan'ın sayfasından alıntı) Toplam 10 kişiyle paylaşacak kadar tohum ayırabildim |
|
|
|
|
|