![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Dikenli Köy Salatalığı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Dikenli Köy Salatalığı Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Muğla Tohumun kökeni: Yerli. Sn M Gündoğan Balıkesirli bir yetiştiriciden 4 yıl önce almış. Tohumun geldiği yer: 2019-2020 Etkinliği Sn. Musa Gündoğan Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: 2017-2018 Etkinliği Sn Musa Gündoğan Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım. Kullanılan ilaçlar: Hasat yıl ve ayı: 2020 Ağustos Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta Büyüme alışkanlığı: Sırık. Yanlara epeyce dallanıyor. Meyveler yan kollarda. Yaprak tipi: Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Uzun, kütür kütür, dikenli salatalıklar veriyor. 20-30 cm boylanıyor. Ancak sertliği sürüyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Aşırı sulama olmadığı zaman uzun (30 cm kadar) meyveler veriyor. Çekirdeği çok az oluyor. Sert, kütür kütür salatalık. Sürekli yetiştirmeye karar verdim. Çeşidin Hikayesi: Haziran Ekim arası ürün aldım. |
|
|
|
|
|