![]() |
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2019
|
Karadeniz mısırı
![]() Fotoğraf Sayın MeraklıDr geçen seneki paylaşımından alınmıştır. Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Mısır Tohum çeşit adı: Karadeniz mısırı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Urla Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2020 tohum paylaşım etkinliğinde sayın MeraklıDr tarafından bu linkte paylaşılmıştı. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bir önlem alınmadı, bahçede başka mısır çeşidi yoktu Tohumu ilk paylaşan: MeraklıDR Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Keçi ve inek gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Bir önlem alınmadı, bahçede başka mısır çeşidi yoktu Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2020 Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları Nisan sonunda doğrudan toprağa ektim, çok hızlı bir gelişim gösterip 2 metreye kadar boylandılar, tepelerini kesmesem daha da uzayacaklardı, seneye bir ay daha erken ekeceğim. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Taneleri düzensiz dizilimli Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Nisan sonu ektim ama seneye Mart sonu Nisan başı ekimi düşünüyorum, serin iklimlerde daha geç ekilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş ve su seviyor İklim gereksinimleri: 25 derece sıcaklıkta iki hafta gibi bir sürede çimlendi, suladıkça boy attı. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben ilk meyvelerden gözüme kestirdiğim bir tanesini dalında kurumaya bırakıp Eylül başı aldım. |
|
|
|
|
|