![]() |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-10-2011
|
Balıkesir Köy Rokası (20 kişi ile sınırlı) (BİTTİ)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü: Roka Tohum çeşit adı: Balıkesir köy rokası Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir Gönen Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yıllardır yetiştiren bir köylüden temin ettim Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saf, geleneksel tohum Tohumu ilk paylaşan: İlk ben paylaşacağım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiçbir ilaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Gerek duyulmadı Hasat yıl ve ayı: Temmuz 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Çabuk hasada gelen ama tohuma bırakılırsa 30 cm kadar boylanan bir varyete Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Standart görünüm Yetiştirme özellikleri: Serin dönem sebzesidir, kolay yetişir Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar veya sonbahar döneminde direkt yerine serpilebilir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol nemli ve iyi gübrelenmiş geçirgen toprak gereksinimi vardır İklim gereksinimleri: Hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düşmediği ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde ekilebilir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Geç tohuma kalkar. Tohuma bırakılan köklerin, çiçeklenme sonrası kuruyan çiçekleri toplanıp içerisindeki tohumlar ayıklanabilir Düzenleyen obabilgesi : 28-11-2020 saat 08:56 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|