View Single Post
Eski 07-02-2008, 00:47   #56
salserol
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Yer örtücü olarak ne seçmeliyim?

Herkese Selamlar.
Biliyorum bu forumda bu konu birkaç defa ele alındı. Ama istedim ki, biri beni tasdiklesin ve yol göstersin.
Antalya' da oturuyorum, fakat sahilden 25 km uzaklıkta ve deniz seviyesinden 250 m yükseklikteyim. Yaklaşık Antalya' nın hava sıcaklığından 5-7 C derece daha soğuk. Kışın nadir de olsa don olayı yaşıyoruz ve hatta geçen kış kar yağdı ve 18 saat boyunca kar tuttu.

Eşim israrla 300m2 bahçemizi çimlendirmemi istiyor. Fakat ben, çim sahibi arkadaşlarımın "aman sakın çim yapma, başına bela alırsın" şeklindeki telkinleri ve küresel ısınma neticesindeki su ısrafını göz önüne alarak, çimden vazgeçtim.

1. Bahçemizi yeşil ve bakımlı göstercek,
2. Az suya ihtiyaç duyacak,
3. Dondan etkilenmeyecek,
4. Biçilme ihtiyacı olmayan,
5. Basılmaya mukavemetli (olmazsa da olur),
6. kuraklığa dayanıklı,
Yukarıda belirtilen kriterlere haiz bir yer örtücü arayışındayım.
Favorilerim Verdena, makasotu, buzçiçeği. Biliyorum ki son ikisi basılmaya ve dona karşı hassaslar. Herbirinden numune alıp bahçeye koydum ki, soğuk gecelerde nasıl bir tepki göstereceklerini görebilmek için. Gördüğüm kadarı ile sukulentler soğuklarden etkilenmediler. Verbena' nın poşet deki hali beni pek tatmin etmedi.(2. resim)

Bunun haricinde bu yer örtücüler yayılmaya başladıktan sonra aralardan çıkacak yabani otlarla nasıl mücadele edeceğim ve damlama sulama sistemi mi kurmalı mıyım , yoksa elle manuel olarak sulamaya devam etmeli miyim?

Eklenen Resimler

salserol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön