![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
@i.sunaz Öncelikle tohum etkinliğine yoğun katılımınız için tebrik ve teşekkürler. Sanırım paylaştığınız tohumlara ilk talip olanlardanım.
Paylaşımla ilgili naçizane fikir belirtmek isterim. Alt mesajlarda başlık (tohum ismi) olması sanırım benim gibi ilk talep edenler için kolaylık olur. SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
alt mesaj
Alıntı:
|
@i.sunaz Sanırım yanlış anlaşıldım. Söylemek istediğim;
Mesala tohum tanıttığınız yedinci mesaj hangi ürüne ait? Ben hokoido kabağı olduğunu tahmin ediyorum ama mesajda ilk cümle Hokoido Kabağı- şeklinde başlasa daha anlaşılır olur diye düşünüyorum. Naçizane fikrimi söylüyorum. Yoksa siz bu kadar emek verip gayret ediyorken gayretinizi olumsuz etkilemek istemem. SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Bir de şımarıklık demezseniz, geçen yıl sn Atılganın paylaştığı painted mountain mısırı paylaşma niyetinde olan kimse var mı acaba? Geçen yıl çok heves etmiştim bana kısmet olmamıştı da.
|
Bu yıl dikkatimi çeken bir şey de henüz maydanoz, dereotu paylaşan kimse olmadı. Geçen sene vardı diye hatırlıyorum, baş kereviz havuç falan da görmedim. Hani ellerinde olanlar varsa diye , heveslileri var hatırlatayım dedim
|
Alıntı:
|
Benim bir sorum var, mesela sinirli sayida tohum var dagitabilecek diyelim 10 kisilik ve 13 kisi begendi. Ilk begenenleri nasil gorebiliyoruz begenenlerin icinde?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Merhaba, Kantalup Kavun ve Dinozor Kavun için 10 kişi sınırlı demissiniz ve öyle görünüyor ki sınır asılmış bile bu durumda taleplerime ekle yapmamam gerekiyor sanırım.forumu yeni keşfettiğim için sormak istedim,kurallarda bu durum ile ilgili birşey görememiştim gozumden kaçtıysa peşinen özür dilerim, iyi günler.
|
Selamlar, bu sene ilk defa tohum paylaşıyorum. Hayıt otu tohumu konusunda emin olamadım. Yan bahçede epeyce çalı var, olgunlaşmış bir sürü tohum topladım. Bizim bahçede de klimanın suyunun aktığı yerden kendiliğinden çıktı ama henüz tohuma geçmedi. Kendi topladığım tohumları çimlenme süresini görmek için viyole ektim. Bahçemdeki bitki etkinlik süresince belki tohuma geçebilir ama acaba bu tohumu paylaşımdan çıkarmalı mıyım? Doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin ör. bilyalı kekik, gelincik, vb. tohumunu paylaşabiliyor muyuz? Vakit geç olmadan paylaşımı kaldırayım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Herkese merhaba. 2017 yılından beri forumu çeşitli konularda (özellikle meyve fidanı yetiştiriciliği) takip ettim. Tohum etkinliğinden ilk kez haberim oldu. Gereken neyse yapıp Atalık tohumlara ulaşmak istiyorum. Fakat az evvel kataloglara bakarken fark ettim ki paylaşımcı arkadaşlarin bir çoğunda tohumlar 1-2 yıldır mevcut ve evveli hakkında malûmat yok. Hatta zengarden gibi kaynaklar belirtilmiş. Tereddüt ettim. Zengarden'dan alınmış tohum yerli tohum mudur?
|
Alıntı:
En ideal sorunsuz tohumlar mutlaka gönüllü işi yürütenlerin tohumlarıdır bana göre. Bunların içinde de ağaçlar.net bana göre en önde gelir. Tonla üyesi olup saçma sapan kriterlere göre tohum dağıtan, 'kaç yıldır buradasın neden soru soruyorsun' diye üyesini donduran astığım astık kestiğim kestik yöneticileri olan sanal alemin grupları var. Alınan-dağıtılan tohumları nereden geldiği, ne olduğu bilgisi yeterli değil mi...Misal 'buena mulata biberi' ni foruma @bahcedenn getirmiş 2016 da, oradan bizler alıp çoğaltıp dağıtıyoruz, biberler cinsinin özelliğini taşıdıktan sonra çok ileri geri gitmenin gereği var mı, soy ağacı çıkarılmayacak sonuçta.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de painted mountain mısırını bekleyenler arasındayım :) Sayın tcm ayrıca forumu ve sizi de her gün takibetmekteyim. Bu paylaşımınızı da sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın Asoo Black from Tula domatesine ait bilgiler bana değilde sayın Bahcedenn e aitdir lütfen bu şekilde düzeltin.
|
Alıntı:
Bilgisayardaki formata uydurabilmek için bazı sadeleştirmeler yapıyorum. Bu arada bazı yorumların Sn Bahçedenn'den geldiği bilgisini kendi notlarıma aktarmamışım. Tanıtım bilgilerini forumdan değil bilgisayardan kopyalayınca bu yanlışlık olmuş. Sn. Atilgan'ın nazik uyarısı üzerine, bu seneki Black from Tula tanıtımında konuyla ilgili düzeltme yapılmıştır. |
Alıntı:
Kendimden ornek verirsem, ben henuz yeni yeni cesitler deneyip, en begendigim turleri tespit etme asamasindayim. Bu durumda bir cesitten tohum alip, tohumu nispeten guvenli bir yerde sakladiktan sonra, bir sonraki sezon diger ceside geciyorum. O yuzden elimde cogalttigim tohumlarin cogu 1 sene yetistirdiklerim. Ancak bunlari edindigim yerler ya guvenilir heirloom seed firmalari, ya da tohum takas gruplari. (Bizim ulkemizden degil bu arada paylasim yaptigim takas gruplari, yerli olarak baska gruplari bu anlamda ben de cok tercih etmiyorum hem tutumlari acisindan hem de paylasilan urune olan guvensizligimden. Yerli hiyar, yerli domates, yerli fasulye olarak etiketlenmis tohumlar paylasiyorlar. Ben kataloglama konusunda takintiliyim oysa) Bu atalik / yerel tohum turu tanimlamasi biraz kafami karistiriyor, (Heirloom kelimesinin tam karsiligi yok sanirim bizde) yerli tohum denince siz ulkemize ait tohum mu istiyorsunuz yoksa, baska ulkelerin atalik tohumlari da istekleriniz arasina dahil olur mu? Ben mesela Italyan sebzeleri her zaman cok severek yetistiririm, hem verimli hem lezzetli olurlar, son zamanlarda asya yesilliklerine bulasmaya basladim. Ama ilk onceligim agaclar.net te gordugum Anatohum projesindeki cesitleri denemek.. (Bu sene henuz cok paylasan olmadi :( ) |
Mercanköşk tohumu hiç dağıtılmadı diye hatırlıyorum... Yetiştirip tohumunu alan var mı? :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende var mercanköşk. Ancak farklı varyeteleri olduğu tohumu da henüz yeşil olduğu için paylaşıma açmadım. Oldukça da fazla tohum oluşmuş durumda. Halen beyaz çiçekler açıyor. Kaynatılıp içilmemesi gerekiyor. Kaynar suda çok az bekletilirse gayet güzel demlenip içilebilir. Kaynatılırsa çok acı olur sanırım. |
Alıntı:
Sn Meyvelitepe, başlık açmak için "Kataloglar" alanının altındaki "Yeni konu aç" butonuna tıklayıp mı başlık gireceğiz? Bir de Genel Prensiplerde "gelişmiş editör"den bahsedilmiş, ikisi aynı şey mi acaba? |
Alıntı:
|
Sn. MeyveliTepe çok teşekkür ederim.
|
İyi günler, etkinlikteki taleplerimi gözden geçiriyordum ve "obabilgesi" rumuzlu katılımcıyı kataloglar listesinde bulamadım. Acaba ben mi göremiyorum, yoksa başka bir durum mu oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim. (Kendisinden taleplerim olmuştu, ona göre ayarlama yapacağım) Teşekkürler.
|
Muhtemelen göremediniz.
Son güncelleme 8 ekim, alt sırada kaldığı için görememiş olabilirsiniz. Katologda sondan üçüncü sırada. SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Sn Seyfettin Uysal, katılımcı listesi 2. Sayfaya geçmiş, evet ben görememişim. İlginiz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025